ANNONSE
Annonse

Glem bil - noen holdeplasser blir også stengt

Det forventes mange tusen små og store hit til søndag. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE/SAGENE AVIS

– Kollektivtransport, sykkel og gange anbefales, ifølge Ruter, om søndagens store konsert på Voldsløkka. Det skal også merkes opp egen gangvei til konsertområdet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.06.2017 kl 08:45

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

VOLDSLØKKA: Det regnes med storinnrykk til Voldsløkka søndag, i regi av musikkfestivalen Oslo Sommertid.

Ruter anbefaler T-banen til konserten søndag, T-banen vil kjøre med ekstra kapasitet til søndag.

– Det er forventet et stort antall publikum, og mange av dem er unge. Husk å beregne god tid. Dørene til Oslo Sommertid åpner klokken 14.00, skriver Ruter i pressemelding.

– Det vil ikke være mulig å parkere bil i området, så kollektivtransport, sykkel og gange anbefales til festivalen.

Det anbefales T-banens linje 4 og 5, og gå av på Nydalen T-banestasjon. Der vil det være vektere på stasjonen, som skal sørge for at folk kommer seg greit ut av stasjonsområdet.

LES OGSÅ: Stenger av området en hel uke før konserten

Gangvei

– Det vil være en merket gangvei fra Nydalen T-banestasjon til festivalområdet på Voldsløkka. Det er rundt 800 meter å gå, og det vil være informanter utplassert langs gangveien som kan vise vei, videre ifølge Ruter.

For å sikre at alle kommer med T-banen til Nydalen denne søndagen, så kjøres T-banen med doble togsett - seks vogner - på alle avganger til og fra Nydalen. Det kjøres i tillegg et ekstra tog i begge retninger på T-baneringen i tidsrommet klokken 13.00-23.00.

– Det gir en kapasitet på T-banen med rundt 15.000 i timen, så alle skal komme med så lenge dere er ute i god tid. Ved konsertslutt, som er anslått til å være rundt klokken 21.00, opplyser Ruter at publikum bli sluppet ut av arenaen i puljer, for å gå til Nydalen T-banestasjon. Følg gangveien til Nydalen T-banestasjon, oppfordrer Ruter.

I tillegg at busslinjene som går i området er linje 20, 34 og 54.

Nærmeste holdeplasser stenges

– Bussene har vesentlig mindre kapasitet enn T-banen, og er primært tenkt til ordinære reisende som ikke skal på festivalen. For å unngå for store opphopninger i området rundt festivalen etter konsertslutt, vil ikke de nærmeste holdeplassene bli benyttet mellom klokken 20.00-22.00.

– Bussene vil derfor kjøre alternativ trasé mellom Sagene og Bjølsen i dette tidsrommet. Reiseplanleggeren vil være oppdatert, videre ifølge Ruter.

LES OGSÅ: Dropp kjøpemajones med konserveringsmidler og usunne oljer - lag heller din egen!

Mange vektere

Som legger til at det er tett dialog mellom arrangør, politi og Ruter for å begrense biltrafikken, og sikre at bussene kommer seg frem. Det vil også være mange vektere på plass for å sørge for at publikum kommer seg trygt til og fra Nydalen T-banestasjon og festivalområdet på Voldsløkka.

I tillegg til at det er mulig på søndag å benytte familiebilletten med gyldig billett som voksen.

LES OGSÅ:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse