ANNONSE
Annonse

- Glimrende grønn sone på Ullevaal

Inger Wesenberg (t.v.) og Ellen Rydningen takker Jack Hemmestad jr. for at fotgjengersonen rundt Ullevaal stadion endelig er på plass. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Ellen Rydningen og Inger Wesenberg har vært rasende. Men det er de ikke lenger. Nå skamroser de Ullevaal stadion-sjef Jack Hemmestad jr.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.06.2009 kl 10:38

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

ULLEVAAL STADION: - Vi har bråket i mange år om dette, medgir Ellen Rydningen. Stå-på-mennesket fra Ullevål Hageby seniorsenter dulter borti administrerende direktør Jack Hemmestad jr.

- Men vi har alltid hatt en god tone, smiler Rydningen.

Gammel lovnad

Siden Hemmestad begynte i stillingen i 2003 har han hatt et ønske om å etablere en 360 graders grønn, bilfri sone rundt hele stadion. For tre og et halvt år siden lanserte han ideen under et møte på seniorsenteret i hagebyen, og siden den gang har seniorene vært utålmodige. Men i forrige uke var endelig gangveien, med en prislapp på 1,5 millioner kroner, klar for åpning.

- De eldre og andre har vært veldig tålmodige. Det var på tide at den grønne sonen kom på plass, sier Hemmestad.

Slipper biltrafikk

I tillegg til å ha plantet trær langs stadionsiden, for å skille gangveien og parkeringsplassen, har tårnene på langsiden nå blitt åpnet på bakkeplan, slik at man kan gå - eller trille - gjennom dem.

- Dette er helt glimrende. Jeg er virkelig glad på vegne av de eldre og handikappede, sier Inger Wesenberg. Og hun vet hva hun snakker om. Med en mann som sitter i rullestol har hun opplevd å ikke komme fram til legen, fordi veien var sperret av tårn og biler. Mange eldre har opplevd ferdselen på stadion som direkte skummel.

- Før måtte man gå rundt tårnene, med mye trafikk måtte man helt ut i veien. Ordningen var jo helt håpløs slik den var, innrømmer Hemmestad. - Nå kan man altså gå rundt hele stadion uten å krysse trafikken. Vi har fått en grønn sone for de myke trafikantene hvor de kan ferdes trygt rundt hele stadion, sier Hemmestad.

Noe gjenstående

Fortsatt er deler av traseen noe vanskelig å forsere. Handlegaten er delvis sperret fordi det legges varmekabler, og baksiden av stadion er fortsatt en byggeplass. Men 1. oktober vil "nye" Ullevaal være helt ferdig.

Og selv om de to damene skulle ønske at arbeidet med veien hadde gått fortere, er de svært fornøyde med resultatet.

- Nå er vi veldig glade, spesielt på vegne av de som har vanskelig for å bevege seg. Vi må få rose Hemmestad for jobben han har gjort, sier Rydningen og Wesenberg.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse