God avtale med plan- og bygningsetaten

Tilleggspunkt: MPS-komitéen fikk støtte fra BU på tilleggspunkt i samarbeidsavtale mellom Nordre Aker og plan- og bygningsetaten. – Etaten må begrunne avvik i forhold til bydelens innstillinger,mener komitéleder Ivar Christiansen (Ap).

Samarbeidsavtalen mellom bydelene og plan- og bygningsetaten skal revideres. – Avtalen er god, men avvik fra bydelens innstillinger bør begrunnes av etaten, sier leder av MPS-komitéen, Ivar Christiansen (Ap).

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.12.2007 kl 13:15

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker: Bydelenes behandling i plan- og reguleringssaker skjer på grunnlag av avtale mellom bydelene og plan- og bygningsetaten. Avtalene regulerer hvilken myndighet og rolle bydelene skal ha i slike saker. Blant annet er bydelene første politiske instanser som behandler plan- og byggesaker.

Revidering

Nå er samarbeidsavtalen til revidering og på høring i bydelene. Nordre Akers MPS-komité (miljø, plan- og samferdsel) synes i hovedsak den reviderte utgaven er bra.

– Men det er ett punkt vi ønsker endring på. I de sakene hvor plan- og bygningsetatens innstilling videre til byrådet, avviker særlig fra bydelens innstilling, ønsker vi en begrunnelse fra etaten på hvorfor etaten fraviker fra bydelens ønsker. Det skjer jo ganske ofte, sier leder av komitéen, Ivar Christiansen (Ap).

EnstemmigDen reviderte samarbeidsavtalen ble behandlet i BU-møte torsdag (13.12.), og ble enstemmig vedtatt med det foreslåtte tilleggspunktet fra MPS-komitéen, om begrunnelse på avvik fra bydelsinnstillingene.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse