Engebråten-brakkene avertert til salgs: God brakkebutikk

Tidligere «Brakka» sto i forrige uke fortsatt på Engebråten skoles område, og kunne der vises frem til potensielle nye eiere. Foto: Kristin Tufte Haga

Bydelen har avtalt at et firma skal få rundt 100.000 kroner for å fjerne 18 brakker på Engebråten. Nå er de samme brakkene til salgs for 15.000 per stykk.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.10.2008 kl 13:37

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: I våres ble det kjent at «Brakka» (tidligere fritidsklubb) skal fjernes fra Engebråtens skoleområde. «Brakka» består av 18 enkeltbrakker.

God brakkebutikk!Nordre Aker Budstikke kjenner til at et firma har fått avtale med bydelen om å fjerne brakkene for rundt 100.000 kroner. Ifølge bydelen er ikke brakkene i særlig god stand. Men likevel, i forrige uke ble de samme brakkene avertert i til salgs i Aftenposten - for den nette sum av 15.000 kroner for hver av de 18 brakkene - «ferdig demontert og klare for flytting omgående.»

Visning på Engebråten

Avisen kjenner til at brakkene ikke er rehabilitert eller pusset opp etter at bydelen inngikk avtalen om fjerning. Avisen har også vært i kontakt med en som var interessert i å kjøpe brakkene - og denne personen var i forrige uke på «brakkevisning» - nettopp på Engebråten skoles område. For brakkene var da fortsatt ikke fjernet. Personen har også bekreftet overfor Nordre Aker Budstikke at han selv eventuelt måtte betale frakt fra skoleområdet og dit han planla å plassere brakkene.

Avisen har også kontaktet mobilnummeret som står oppgitt i Aftenposten-annonsen. Kontaktpersonen vil ikke stå frem med sitt navn i avisen, men tilbakeviser at eventuell kjøper skal betale frakt fra Engebråtentomten. Samme kontaktperson sier også til Nordre Aker Budstikke at det ikke er han som har inngått avtalen med bydelen.

Info?Avisen forsøkte i flere dager å få mer nøyaktig informasjon fra bydelen om hvem administrasjonen har inngått fjerningsavtale med, men saksbehandler var ikke tilgjengelig. Like før Nordre Aker Budstikke skulle i trykken fikk avisen likevel noe mer informasjon fra avdelingssjef i bydelsadministrasjonen, Preben Winger.

Skulle fjernes i juni

– Jeg kan bekrefte at brakkene i følge avtalen skulle vært fjernet i løpet av uke 25. Og så langt jeg har rukket å sjekke opp har bydelen ennå ikke betalt for fjerningen, sier Winger som nå vil undersøke saken.

Nordre Aker Budstikke har også bedt om mer informasjon rundt bydelens anskaffelse av «brakkefjernere», og følger saken fremover.

Spesielt

BU-medlem Ivar Christiansen (Ap) tok i våres opp «brakke-saken» i bydelsutvalget. Han forespurte da administrasjonen om det var riktig at det kom til å koste i hundretusenkronersklassen å fjerne brakkene. At de samme brakkene nå blir forsøkt videresolgt før de er fjernet, synes han høres veldig spesielt ut.

– Jeg vil ha svar på om de som har fått i oppdrag å fjerne brakkene, har tillatelse til å «vise» frem og forsøke å selge de samme brakkene mens de fortsatt står på skoleområdet? At et firma forsøker å selge brakkene videre er helt greit, men å vise de frem på skoleområdet, og at eventuelle kunder selv skal fjerne de derfra, høres spesielt ut. Hva om bare noen av de 18 enkeltbrakkene blir solgt, hvordan blir området seende ut? Og at brakkene etter avtalen med bydelen skulle vært fjernet i juni - og fortsatt står der 15 uker senere - gjør jo saken enda mer spesiell, sier Christiansen.

Redegjørelse

– Jeg ønsker en nærmere redegjørelse for bydelens håndtering av denne saken, og kommer til å ta dette opp i neste bydelsutvalgsmøte, sier Christiansen.

Mandag var fortsatt ikke brakkene fjernet, og avisen kjenner ikke til om de nå er solgt.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse