Test: Doro Phone Easy 345gsm: Godt alternativ for eldre

Store, markerte taster med stor skrift.

Doro 345gsm har digre taster, stor skrift på skjermen, samt god og høy lyd.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.08.2009 kl 13:30

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Skriften på skjermen er lett å lese.

Se bildet større

Vi har testet Doro Phone Easy 345.

Se bildet større

STOR: Doro 345gsm passer for de som vil ha det så enkelt som mulig.

AMOBIL.NO: Doro er kjent for å lage superenkle mobiltelefoner. Produsenten kjører på med samme prinsipp som en viss matvarekjede: Det enkle er ofte det beste.

En av Doros nyeste modeller er Phone Easy 345, som leverer minst mulig, enklest mulig.

Her finner du alle spesifikasjonene

Store taster, stor skrift

Med en vekt på 97 gram er ikke 345gsm noen kjempe sammenlignet med enkelte av produsentens andre modeller, men den er langt fra noen liten krabat.

Mesteparten av plassen på telefonens front er blitt viet tastene. Disse er digre og stikker langt ut, slik at de er svært lette å treffe. Dette er en stor fordel for personer som skjelver på hendene eller på en annen måte har nedsatt finmotorikk.

Tastene har også stor og tydelig skrift, noe mange nok vil sette pris på. De gir også god respons og har en behagelig, myk overflate.

Les også vår test av Doro 338gsm

WEB-TV: Se hva eldre selv mener om Doro 338gsm

Kun én linje

Skjermen i 345gsm har en størrelse på 1,77 tommer, noe som er mindre enn de aller, aller fleste andre telefoner. Til tross for beskjeden størrelse, er den lett å lese, med stor skrift og gode kontraster.

Det eneste vi har å utsette noe på her er meldingskriving, der du i praksis kun ser én linje av gangen, ettersom feltet med bokstaver dekker halve skjermen.

Dette er ikke nødvendigvis negativt for alle, men vi savner muligheten til å kunne justere skriftstørrelsen

GUIDE: Få din nye mobil klar på 1-2-3

Lommelykt og høreapparat

Phone Easy 345, har fått en innebygd lommelykt, som aktiveres ved hjelp av en knapp på venstresiden. Lommelykten lyser i 20 sekunder, før den slår seg av.

I likhet med de fleste eldretelefoner har også 345gsm fått egen nødknapp på baksiden. På denne tasten kan du lagre en liste med telefonnumre, for eksempel til pårørende. Når nødtasten holdes inne i tre sekunder, går en høy alarm, samtidig som telefonen ringer opp det øverste nummeret på listen.

Dersom du sliter med hørselen, trenger du høy lyd i høyttaleren. 345gsm leverer varene her, og gir deg både klar og høy lyd. I tillegg støtter telefonen ifølge Doro de fleste høreapparater på markedet.

Batteriet i 345gms har en kapasitet på 850 mAh, noe som gir deg 3 timers taletid.

Hele testen av Doro Phone Easy 345gsm finner du på Amobil.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse