Godt fornøyde med sykehjemmene

Beboerne på Grefsen er mest fornøyde i Oslo med aktivitetstilbudet. Her er styreleder ved Grefsenhjemmet , Magne Roland.

Sykehjemmene i Bydel Nordre Aker kommer godt ut i den nyeste brukerundersøkelsen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.10.2008 kl 08:54

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
OSLO: Lillohjemmet scorer totaltsett høyest i en brukerundersøkelse om trivsel på Oslos sykehjem. Grefsenhjemmet kommer på 13., Nordberghjemmet på 14., og Tåsenhjemmet på 17. plass.

89 prosent av sykehjemsbeboerne i Oslo er fornøyd med sykehjemmet sitt. 675 sykehjemsbeboere ble intervjuet i undersøkelsen, som ble gjort på oppdrag av Helse- og velferdsetaten. Beboerne er spesielt fornøyd med de ansatte på sykehjemmene, og gir også uttrykk for at de trives sammen med personalet. Muligheten til å bestemme over eget privatliv, hvile og toalettbesøk oppleves dessuten god.

På spørsmålet «Alt i alt hvor fornøyd er du med sykehjemmet du bor på» kommer Lillohjemmet og Nordberghjemmet på en delt fjerdeplass, med 85 poeng, 8 poeng bak nummer én Søster Nina Sykehjem AS. Grefsenhjemmet kommer på en 17. plass, med 79 poeng, fulgt av Tåsenhjemmet på 21. plass (76 poeng).

Beboerne på Grefsen er mest fornøyde i Oslo med aktivitetstilbudet. Tåsenhjemmet, Nordberghjemmet og Grefsenhjemmet deler førsteplassen med Vinderen, Madserud og Cathinka Gulberg om å å være fornøyde med mulighetene for privatliv.

I forhold til tidligere brukerundersøkelser er beboerne litt mindre tilfreds med tilgjengelighet til kontaktperson og lege. Kommunale sykehjem får for første gang bedre karakterer enn sykehjem drevet av private når beboerne blir bedt om å vurdere hele tjenesten.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse