Gravid med en gründer?

Johan Kvarving Vik, Simon R. Berdal, Lars Gunnar Vik, Fredrik Normann og Ellef Fange Gjelstad får hjelp til å kommersialisere sin forretningsidé og gjøre den lønnsom.

Går du med en gründerspire i magen, eller vil arbeide i-, eller med et gründerselskap? Nydalen Startup tilbyr 6-18 måneders "svangerskapshjelp".

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Nydalen: - Vi så situasjonen med dårlige matematikkunnskaper i den norske skole, og fikk ideen med å lage en morsommere undervisningsmetode. Vi utvikler nå et teknologisk hjelpemiddel som vil gjøre matematikkundervisningen lettere og som vil gi en rask tilbakemelding på om en regner riktig eller feil, informerer Ellef Fange Gjelstad, som nettopp har giftet seg og flyttet til Nydalen.

Naiv start

Gjelstad gikk grunderskolen i 2003. Han har hatt et opphold i "inkubatoren" til Nydalen Startup, hvor han får hjelp til å utvikle firmaet "Kikora" sammen med fire andre.

- Nydalen Startup begynte med en litt naiv forutsetning om å rekruttere forretningskonsepter fra studentkreftene i Nydalen, men vi så at ambisjonsnivået her ofte var større enn gjennomføringsevnen over tid. Nå har vi vårt hovedfokus på å rekruttere tidligere studenter og personer fra det akademiske miljøet, som enten kommer alene eller sammen med andre. Det lønner seg med en solid faglig bakgrunn på laget, slik gutta i "Kikora" har, når en skal sette en ide ut i livet, uttaler Dag Friis-Baastad, daglig leder i Nydalen Startup. Han var med å initiere inkubatoren "Nydalen Startup" for seks år siden sammen med Kjetil J. Olsen, Handelshøyskolen BI og Avantor ASA.

Gode råd før startup

- Den største feilen mange gründere gjør, er å undervurdere arbeidsmengden og tiden det tar som må til for å lykkes, sier Friis-Baastad som har gode råd til de som går rundt med en god ide;

 • Snakk med mange som du mener kan noe om oppstart av selskap, det kan hende ideen er litt vanskeligere å sette ut i livet enn du først trodde.
 • Prøv å kvalitetssikre et billigst mulig alternativ for å sette ideen ut i livet.
 • Analysere sannsynligheten for å lykkes grundig.
 • Ikke stol blindt på fortreffeligheten i din egen ide. Det kan være mange som både har hatt, og har, den samme ideen som deg. Verdien av et forretningskonsept ligger i evnen til å kommersialisere og skape lønnsomhet, ikke i ideen alene.
 • Ikke begynn å snakke om, eller tro på, halvsannheter. Ingenting er sikkert før det er signert, og husk at "en ripe i lakken" kan ta lang tid å rette opp.
 • Du trenger hjelp av alle vennene du har, og flere til, for å lykkes, men ikke misbruk ditt personlige nettverk.
 • Vær forberedt på at 9 av 10 dessverre mislykkes.

  Fra ide til arbeidsplasser

  Nydalen Startup er interessert i prosjekter som kan knytte personer og utdanning, fortrinnsvis fra Handelshøyskolen BI, eller andre akademiske institusjoner, til en oppstartsbedrift som de mener kan bli lønnsom, og har muligheten i seg til å vokse til flere arbeidsplasser.

Inkubatorbedriftene, som kommer gjennom opptaksprosessen, får tilbud om kontorfasiliteter og infrastruktur, samt rådgiving og nettverk.

- Perioden gründerbedriften kan påregne i inkubatoren vil i hovedsak variere fra 6-18 måneder For våre tjenester vil vi forvente god framdrift og en individuelt forhandlet eierandel i gründerbedriftene. Målet er å skape rask vekst og lønnsomhet gjennom infrastruktur og praktisk veiledning, sier Dag Friis-Baastad.

Nydalen Startup disponerer kontorfasiliteter på vel 400m2 i Nydalsveien 21, midt i hjertet av bydel Nordre Aker, og er en godkjent inkubator av Innovasjon Norge som har knyttet til seg et landsomfattende nettverk av inkubatorer. Bedriftene som får plass her har mulighet til å søke inkubatorstipend fra Innovasjon Norge.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse