Graving hindret ny asfalt

Her asfalteres Betzy Kjeldsbergs vei. Grefsenkollveien er derimot ikke på listen over veier som skal asfalteres i år.

– Hvor ble det av asfalteringen i Grefsenkollveien, undrer en leser.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.07.2008 kl 08:30

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
GREFSEN: 12. juni skrev Nordre Aker Budstikke om at Samferdselsetaten gjennomfører «tidenes asfaltsatsing» i Oslo i sommer. 45.000 tonn asfalt skal legges i 105 hovedstadsveier, 16 av dem i vår bydel. I flere av veiene er arbeidet enten ferdig eller i gang, men det mangler noen, mener lesere.

– I 2007 var det en liknende liste hvor blant annet Grefsenkollveien var oppført, skriver Anne Meldre, og spør:

– Vi som bor i området har fulgt spent med, men jeg kan ikke se at det har vært arbeidet der. Kan avisen stille noen spørsmål til de rette instanser og finne ut hvorfor veien forsvant fra listen over 'verdige' kandidater? Øvre del, fra Lachmanns vei og opp, er i en elendig forfatning.

Tom Randem, sjef for asfalteringsplanen i Samferdselsetaten, leter frem fjorårets asfalteringsplan, og finner at Grefsenkollveien ganske riktig stod som tredjeprioritet.

– 1850 meter skulle ha blitt asfaltert, sier Randem, og legger til at det er flere faktorer som kan ha fjernet veien fra listen.

– Når vi legger ny asfalt er det graveforbud i to år. Det vil si at dersom noen melder om kommende gravearbeid i en vei vi planlegger å reasfaltere, avventer vi jobben, sier han.

Randem kjenner ikke til hvilke konkrete årsaker som stoppet asfalteringen, men peker på at det er byggearbeider i området, med mulig nedgraving av kabler og liknende.

– I tillegg har nedgravingen av høyspentledningene på Grefsen nok påvirket avgjørelsen, sier han.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse