Grefsen-Kjelsås eldresenter har kurs på Engebråten skole: Seniorer lærer seniorer IT

IT-SENIORER: Ingen utfordringer er for enkle, få er for vanskelige for denne gjengen som møtes hver onsdag på Engebråten skolen. Instruktørene står i bakkant av bildet, fra venstre: Thor Norheim (som har ansvaret for senterets hjemmeside), Egil Eriksen, Kjell Dølven, Per Furu og Kurt Norheim. Arne Grumstad sittende nr. to fra venstre. Foto: Privat

– Lite kaffe-, men mye data-kos, meldes det fra IT-gruppa for seniorer på Engebråten skole, en gruppe som gjerne tar i mot flere deltakere.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.12.2005 kl 11:59

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
ENGEBRÅTEN: – Arbeids- og administrasjonsdepartementet var pådriver da det ble dannet en landsomfattende gruppe som fikk navnet "Eldres IT-forum". Det resulterte i en rapport som ble lagt frem i slutten av 1998. Det var starten på IT aktivitetene i vårt område, forteller Per Furu, en av de aktive seniorene som møtes hver onsdag fra kl 14 til 16 på Engebråten skole, i regi av

I sluttrapporten fra forumet leser vi om "De eldre i informasjonssamfunnet", og om "økt livs-kvalitet, lette i hverdagen, god kontakt, masse informasjon, mye moro."

– Og nå i dag, åtte år senere, er det ikke mye å legge til. Kanskje bare å betone det siste momentet, mye moro! sier Per Furu. – For det har vi på Engebråten skole fortsatt. Og det er viktig å være klar over betydningen av fellesskapet i datainteressen – det å utveksle erfaringer, dele opplevelser med andre, få hjelp til spørsmål som uvegerlig dukker opp. Og, det gjør det!

I begynnelsen var også elevene på Engebråten engasjerte og flinke lærere, men det er historie. Nå er det seniorer som lærer seniorer.

Velvilje fra skolen

– Fra skolens side har vi hele tiden møtt stor grad av velvilje. Vi har følt oss velkomne. Forholdene har skiftet litt, og vi har tidligere hatt flere maskiner tilgjengelig enn de åtte vi har i dag, og som eldresenteret betaler litt for. Men skolen har jo ikke bare oss å ta hensyn til. Uansett er dette tilbudet veldig bra for oss, sier han og forteller at litt av vitsen med å stå frem i Budstikka, er å gjøre det kjent at IT-seniorene er på plass hver onsdag fra klokken 14 til 16 i bibliotekområdet på nedre plan.

– Det er plass til flere. Og, ingen spørsmål er for dumme i vårt forum! understreker han.

Hva kan så ekspertene?

Først og fremst er de en gruppe entusiaster, med bakgrunn fra forskjellige arbeidsplasser, blant annet fra ærverdige Tandbergs Radiofabrikk.

– Ikke alle kan alt innen data, men mange av oss kan mye, og sammen kan vi enda mer. Fellesnevneren er at det er gøy å løse problemer i fellesskap. Det være seg tekstbehandling, regneark, e-post eller Powerpoint. Eller kanskje det skulle være spørsmål om å surfe, innenlands eller utenlands? Hvorfor ikke litt slektsforskning? Mulighetene er jo så enorme, sier Furu.

– Avslutningsvis er det fristende å komme med et ønske til eventuelle beslutningstakere i IT bransjen, sier Per Furu. – Hvis det er noen som har, eller vet om noen som har, en "gammel" PC-projektor som skal kastes, så ville en gave til Grefsen Kjelsås Eldresenter ikke være å forakte. Vi kan ikke love så mye gods og gull, men hederlig omtale i eldremiljøet i vårt distrikt vil ikke være usannsynlig!

PS! Er du interessert, er det bare å stikke innom onsdager på skolen, mellom kl 14 og 16 eller ta kontakt med Grefsen-Kjelsås eldresenter.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse