Grefsen-naboer på hugget

Foto: Kapellveien grefsen skole vei

Det manglet i hvert fall ikke på naboengasjement da stenging - eller ikke - av Kapellveien skulle diskuteres i rådhuset.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.03.2010 kl 09:40

GREFSEN: – Det lokale, flotte engasjementet i denne saken har klart vært med på å bringe flere fakta og nyanser på bordet, har SVs Heidi Rømming tidligere uttalt til NAB, i forbindelse med bystyrets byutviklingskomites behandling av «nye» Grefsen barneskole.

For i tillegg til driftige Grefsen skoles FAU (Foreldrenes arbeidsutvalg), var også naboene på hugget i skolesaken.

Underskrifter, deputasjon og befaring

– Omfattende endring av skolen ga sjansen til å tenke oppvekstmiljø i et helhetsperspektiv – og med trygg skolevei. Underskriftskampanjen, med rundt 100 underskrifter, organiserte vi etter at saken var ute på høring første gang i fjor sommer. Da saken skulle opp til sentralpolitisk behandling, nå i vinter, ba vi om deputasjon, noe vi også fikk. Vi deltok i tillegg på befaringen til bystyrets byutviklingskomite, forteller to av initiativtagerne til naboaksjonen, Jostein Hesthammer og Øystein Lunde, og legger til at de hele veien har forsøkt å sette søkelys på trafikksikkerheten langs skoleveien.

– Og de trafikale konsekvensene i forhold til at barneskolen skal doble elevtallet og at Grefsen videregående blir ungdomsskole! Vi har også vært kritiske til at Samferdselsetaten – etter vår mening – mer eller mindre har avvist at den forventede trafikkøkningen vil bli problematisk. For oss som følger barna til skolen, har det vært viktig å klargjøre at allerede dagens trafikksituasjon er problematisk for de minste.

LES OGSÅ: - Ikke bilvei gjennom skoleområdet

– Helt påkrevd

– Stenging av Kapellveien forbi skolen er et målrettet tiltak for å forebygge kaos og ulykker, og helt påkrevd i forhold til å få til et godt og trygt uteområde ved nye Grefsen skole. En slik endring vil dessuten åpne for muligheten til å etablere trygge hente- og bringesoner, som er et sårt tiltrengt tiltak for å avhjelpe problemene knyttet til Kirkegårdsbakken, sier naboene, som er svært glade for lydhøre politikerne.

– I tillegg er vi selvsagt veldig godt fornøyde med at bystyrepolitikerne også ber byrådet om å iverksette tiltak for å trygge skoleveien i hele inntaksområdet for Grefsen skole, sier Lunde og Hesthammer.

Bra for eiendommene også?

– En stenging for gjennomkjøring i Kapellveien vil vel også være med å gjøre eiendommene i nærområdet mer «attraktive»?

– Det vi ønsker å oppnå med stengingen forbi skolen er å slippe gjennomgangstrafikken for å skape en tryggere skolevei og en bedre skole. Når skolen dobles og det i tillegg kommer en flerbrukshall, vil vi få en betydelig trafikkøkning. Selv om veien stenges tror vi derfor ikke det blir noen netto trafikkreduksjon. Nettopp derfor mener vi signalene fra politikerene om en full trafikkgjenomgang er så viktig. At stengingen vil resultere i noen stor verdiøkning på boligene i området, har jeg derfor liten tro på, sier Lunde.

Endelig vedtak utsatt

I byutviklingskomiteen var det SV, Venstre og Ap som gjorde flertallet for blant annet stenging av Kapellveien i skolesaken. Partiene trenger støtte av minst ett parti til i bystyrets behandling av saken, som ble utsatt i forrige uke, på grunn av togulykken i Oslo. Rødt har bekreftet overfor NAB bekreftet at partiet vil gi sin støtte til stenging av Kapellveien under bystyrebehandlingen.

Les også: Å stenge Kapellveien er et dårlig forslag

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...