ANNONSE
Annonse

Grefsen-Nils ga seg etter 14 år

bor på Grefsen. Foto: Asgeir Spange Brekke, Riksantikvaren

Arkitekten Nils Marstein gikk i går av som Riksantikvar.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.08.2009 kl 14:43

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

GREFSEN: Nils Marstein (f. 1950), som er bosatt på Grefsen ble onsdag gjort stas på av 150 inviterte gjester, da han hadde sin siste dag som Riksantikvar.

Statssekretæren til stedeStatssekretær Heidi Sørensen og andre representanter fra Miljøverndepartementet var til stede, sammen med representanter fra flere andre statlige instanser og frivillige organisasjoner. Svært mange av Riksantikvarens nåværende og tidligere ansatte var også med, opplyser informasjonsrådgiver Marit Westli Arntzen hos Riksantikvaren.

14 år i jobben

Nils Marstein ble ansatt hos Riksantikvaren i 1979 som antikvar, deretter som førsteantikvar, og så som avdelingsdirektør for Teknisk avdeling, fra 1. januar 1991.

Han gikk inn i stillingen som konstituert Riksantikvar 13. september 1995, etter at Øivind Lunde gikk av to år før åremålsperioden hans var over. I 1997 ble Marstein utnevnt til Riksantikvar for seks år, frem til 2003, da han ble innsatt for en ny seksårsperiode.

Marstein er den andre arkitekten som har vært Riksantikvar. Den første, og den første Riksantikvar, var Herman Major Schirmer (1912–1913).

Nils Marstein skal fortsatt ha sitt daglige virke hos Riksantikvaren.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse