Grefsen Terrassehus sikrer tomteverdi

Styreleder Per Eric Ståhlbrand

Grefsen Terrassehus vil omregulere tomten bak blokkene til boligformål, men har foreløpig ingen planer om tomtesalg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.08.2007 kl 11:35

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Hele 19 mål uregulert tomt ligger bak blokkene D og E i Grefsenkollveien 12.
Foto: Kristin Tufte Haga

Grefsen: Plan- og bygningsetaten har sendt ut planinitiativ for den 19 mål store tomten bak sameiet Grefsen Terrassehus i Grefsenkollveien 12 på høring. Sameiet, som i dag består av fem blokker, A til E med til sammen 360 leiligheter, ønsker å endre tomten fra uregulert til boligregulert.

100 leiligheter

I planinitiativet er det beskrevet at tomten eventuelt kan bebygges med 100 boliger, fordelt på blokker bak Grefsekollbeien 12 D og E. Tennisbanen skal beholdes – også parkbeltet mellom sameiet og bebyggelsen i nummer 20. Innkjøring til boligene er foreslått via Kurveien og Grefsenkollveien.

Leder av bydelens Miljø-, plan- og samferdselskomité, Svein Erik Sønsteby (H), bekrefter at saken skal opp i neste bydelsutvalgsmøte, som er 6. september.

Sikrer tomteverdi

Men ifølge styreleder i sameiet, Per Eric Ståhlbrand, er det foreløpig ingen planer om å selge tomten hvis den blir omregulert til boligformål.

- Det er flertallsvedtak i sameiet for omreguleringen. Men i utgangspunktet ønsker vi ikke å foreta noe tomtesalg. Slik eiendommen ligger i dag er den uregulert, og for å sikre fremtidig tomteverdi, har sameiet blitt enige om at det er fornuftig å få omregulert eiendommen til boligtomt, sier Ståhlbrand.

Boligtomtene i Grefsenkollveien er priset høyt. Før sommeren solgte Oslo kommune naboeiendommen til Grefsen Terrassehus, Grefsenkollveien 16. Boligtomten på 5600 kvadratmeter var priset til rundt 40 millioner kroner. Endelig salgssum havnet på 21 millioner kroner mer, hele 61 millioner. Kjøper er AF Skandinavia.

Bygger i 2008

- Vi håper på byggestart i Grefsenkollveien 16 i løpet av første halvår 2008. Salget av leilighetene vil bli lagt ut allerede til neste år, bekrefter prosjektleder Harald Urrang i AF Skandinavia.

Men det er en stund til noen kan flytte inn i de nye blokkene i Grefsenkollveien 16.

- Leilighetene blir nok ikke innflyttingsklare før i 2010, sier Urrang.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse