Tatt for tre innbrudd i Oslo, mistenkt for mange flere: Grefsen-tyvene tatt

På Grefsenplatået fikk tyvene med seg masse sigaretter. Torsdag ble de tatt på Ullern.

Politiet tok torsdag tre albanere på fersk gjerning mens de forsøkte å bryte seg inn hos Shell ved Radiumhospitalet. Politiet knytter seks albanere til minst to andre innbrudd i Oslo, blant annet innbruddet på 7-Eleven på Grefsenplatået 9. januar.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.01.2010 kl 09:59

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: Hvis politiet har rett i sine antakelser står den albanske banden bak en lang rekke kiosk- og bensinstasjoninnbrudd i hele Oslo-området den siste tiden.

Maskert under innbrudd

Politioverbetjent Dagfinn Kaldal ved Majorstua politistasjon forteller at de har beviser for at de seks albanerne står bak innbruddet i 7-Eleven-butikken på Grefsenplatået 9. januar og i Narvesen-kiosken på Bølersenteret samme dag.

På Grefsen ble innbruddstyvene avbildet mens de fylte en søppelsekk med sigaretter. Der hadde tyvene maskert seg med plastsekker over hodet, som man kan se på bildet.

På Bølersenteret var det også sigaretter som ble tatt, sammen med cashguardbokser med penger.

Tatt på fersken

Like over midnatt natt til torsdag lyktes altså politiet med å pågripe tre av albanerne, og det skjedde på Ullernchausseen ved Shell-stasjonen ved Radiumhospitalet.

— Shell-stasjonene på begge sider av Ullernchaussen har hatt innbrudd før, og eieren hadde nå sikret seg så godt at de ikke klarte å komme seg inn. Det var der vi tok dem, nærmest på fersken, sier Kaldal.

Det var tre albanere i bilen, og etter ransaking av disse kunne politiet gå til pågripelse av ytterligere tre personer av samme nasjonalitet.

Politiet jobber nå ut fra antakelser om at disse står bak langt flere innbrudd i Oslo-området den siste tiden.

— Modus og fremgangsmåte er likt ved flere andre innbrudd, sier Kaldal. Han sier at de er veldig fornøyd med torsdagens pågripelser.

— Disse har vi jaktet på lenge, sier han.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse