Elvelangs i morgen: Gresk antikk under jernbanebrua

Andreas Borander, Håkon Yssen Rørstad og Mathias Grov Skyte, tre av Engebråten-elevene som har gjort undergangen klar til i morgen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Når den elektriske belysningen slukkes langs Akerselva i morgen kveld, hvorfor ikke meditere i Engebråten-elevenes greske tempel under jernbanen?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.09.2008 kl 11:10

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: Når «Elvelangs i fakkellys» inviterer hele byen til høstvandring langs Akerselva torsdag, har elevene i 8. og 9.-klasse på Engebråten satt sitt helt spesielle preg på arrangementet. Sammen med Kjelsås-kunstnerne Elisabeth Frøberg og Kirsten Jacobsen har de dekorert fotgjengerundergangen ved jernbanen i enden av Neptunveien med malerier inspirert fra Antikken.

– Helt utrolig!

– Her er Afrodite, Cupido, Posseidon, Artemis.., Frøberg ramser opp og peker på de guddommelige kroppene, mellom «krukker» og «søyler», som nå dekker veggene i den tidligere nedtaggede undergangen.

– Elevene har vært så dyktige. Jeg har jobbet med ungdom mange ganger, men har aldri opplevd at noen har vært så ivrige. Helt utrolig! sier Frøberg.

Gresk tempel

75 elever i tre grupper brukte tre dager på å dekorere undergangen i forrige uke. Først fikk de lære om de greske gudene, og da tillatelsen fra Jernbaneverket var i orden, fikk elevene overført omrissene av figurene fra papiret og opp på veggene.

– Jeg tenkte at vi skulle prøve å få det til å fremstå som et tempel, sier Frøberg og peker inn i tunnelen.

Og i kveld blir det virkelig nesten som et gresk tempel, når flere av elevene stiller opp, kledd ut i laken, med tablåer hentet fra gresk mytologi. Blant annet blir åtte stykk Afroditer å finne i fakkellyset.

– Jeg syns det har blitt veldig bra, sier Håkon Yssen Rørstad (13). Sammen med kameratene Andreas Borander (12), Mathias Grov Skyte (12) og Konrad Skogen (13) er han i ferd med å legge siste hånd på verket.

– Men vi er litt redde for at det skal bli tagget ned igjen, sier guttene, som lover å holde et ekstra godt øye med tunnelen fremover.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse