ANNONSE
Annonse

Grønt skifte i bydelsutvalget

Hallvard Sutterud (MDG) og May-Britt Døsslanf (V). Foto: KARL A. KJELSTRUP/KRISTIN T. HAGA

Miljøpartiene Venstre og De grønne endrer mannskap i Nordre Aker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.02.2017 kl 09:54

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDRE AKER: Det ble klart i bydelsutvalgsmøtet (BU) 16. februar.

Både Andreas Skjæret, førstekandidat for Venstre, og Liv Derås Bjørnstad, førstekandidat for Miljøpartiet de Grønne, har flyttet fra bydelen og må derfor fratre sine verv som faste representanter i bydelsutvalget i Nordre Aker.

Inn kommer en fersk bydelspolitiker og en som er langt fra grønn i lokalpolitisk sammenheng.

Hallvard Sutterud (22) rykker opp fra plassen som første vara for MDG, og blir fast representant i BU. For Venstre er det May-Britt Døssland (55) som får fast plass. Hun har tidligere vært fast representant for Venstre i BU i to perioder fra 2007 til 2015.

Jevnstore

Både Venstre og MDG gjorde gode valg i Nordre Aker i 2015. Mens Venstre fikk 10,3 prosent av stemmene, noe som tilsvarte valgresultatet i 2011, hoppet MDG opp 6,1 prosentpoeng til 8,5 prosent av stemmene i bydelen.

Det ga begge partier to mandater i bydelsutvalget i perioden 2015-2019.

LES OGSÅ: Grønt spark til Høyre og Arbeiderpartiet og slik stemte vi i de ulike valgkretsene i Nordre Aker

Student og lærer

Hallvard Sutterud bor i John Colletts allé på Berg, og er andreårsstudent i fysikk på Universitetet i Oslo. Han har tidligere jobbet i barnehage.

– Jeg har vært aktiv i Grønn Ungdom, og sittet i kontrollkomiteen, sier Sutterud i pausen i BU-møtet torsdag.

– Hvilke forventninger har du til bydelsutvalget?

– Jeg tror det blir bra, og gleder meg til å bli mer aktiv i politikken, sier Sutterud, som også blir representant i Kultur- og oppvekstkomiteen.

May-Britt Døssland bor på Kringsjå, og er lærer på Kringsjå skole. Torsdag var hun på reise i utlandet, og fikk derfor ikke møtt til sitt første BU-møte som fast representant igjen.

Døssland sitter nå i bydelens Helse- og sosialkomité. Hun har tidligere ledet Kultur- og oppvekstkomiteen.

Ny leder i MPS, Venstre er uenige

Andreas Skjæret var leder av Miljø-, plan- og samferdselskomiteen (MPS) inntil han flyttet, og BU valgte torsdag enstemmig komiteens nestleder, Terje Olav Moen fra Arbeiderpartiet, som ny MPS-leder. Høyres Sidsel Kjeldaas Salte blir ny nestleder.

Nordre Aker Budstikke kjenner til at Venstre mener Høyre ved å foreslå Ap-representant Moen som leder har brutt den valgtekniske avtalen som Høyre, Venstre og Fremskritspartiet inngikk etter valget i 2015.

Avtalen, som du kan lese om her, sikret fordelingen av ledervervene i bydelsutvalget og komiteene i inneværende periode. I avtalen ble de tre flertallspartiene enige om at Venstre skulle ha lederen i MPS-komiteen, mens Ap skulle ha nestlederen.

Nordre Aker Budstikke har snakket med både Høyre og Venstre, og får opplyst at Venstre som følge av komiteledervalget føler seg gått bak ryggen på av Høyre. Dette avviser Høyre, som sier valget av Moen som leder sikrer kontinuiteten i MPS-komiteen, og at avtalen fra 2015 var knyttet til Andreas Skjæret som komiteleder.

LES OGSÅ: Andreas Skjæret og BUs unge: – Prøver de å behandle oss som ferskinger, skal vi sette dem på plass

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse