ANNONSE
Annonse

Test: Canon PowerShot SX200 IS

Grrr, knotete kontrollhjul

Canon SX200 IS er et kompakt superzoomkamera med 12 megapiksler, 12 x optisk zoom og kamerahus i metall.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.06.2009 kl 12:35

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

AKAM.NO: SX100 IS var det første av de kompakte ultrazoomene fra Canon, og selv om det bare er et drøyt år siden det kom på markedet har Canon allerede oppgradert det til SX110 IS.

Her finner du vår test av Canon Powershot SX100 IS

SX200 IS er ikke direkte beslektet med SX100 IS og SX110 IS.

Disse kameraene er laget vesentlig i plast, mens SX200 IS er noe slankere, er laget i metall, bruker et kompakt Li-Ion-batterier i stedet for to AA-batterier, har større zoomområde og bedre vidvinkel.

Les også testen: Samsung WB500 setter vidvinkelrekord for superzoomer

Fysisk

Canon SX200 IS er et kompakt superzoomkamera med 12x optisk zoom og kamerahus i metall. Objektiv som trekkes helt inn i når kameraet skrus av er positivt, men lysstyrken er dårlig på full tele.

Kamerhuset er buet ut på høyre for å gi et lite grep, men det kunne gjerne hatt belegg med mer friksjon.

Knappene er stort sett noe større enn hos konkurrentene, men fireveiskontrolleren og kontrollhjulet på baksiden er i minste laget.

Les også testen: 10x zoom i lomma

Tretommers LCD er positivt selv om skjermoppløsningne ikke er spesielt høy. Søker mangler og skjermbildet er vanskelig å se i kraftig sollys. Batterilevetiden er middels og kunne gjerne vært ennå bedre.

Les mer om kamerahuset og batterikapasiteten her

Brukervennlighet

SX200 IS har stort sett alt en 2009-modell kan tenkes å ha av automatikk, men det har de fleste konkurrentene også.

Det som gjør at SX200 IS skiller seg ut i denne klassen er lukkerprioritert og blenderprioritert automatikk samt full manuell eksponeringskontroll.

Bildeparametere kan justeres både indirekte via motivprogram eller ved å stille oppskarping, fargemetning og kontrast direkte.

SX200 IS gjorde det bra på hurtighetstestene. Autofokusen var blant de raskeste mens bilde-til-bilde hastigheten var mer middels.

Brukervennligheten er bra uten være i noen særklasse. Canons menysystem fungerer godt, og ergonomien var også bra for et kamera i denne størrelsen, men her synes vi Canon kunne gjort det ennå bedre med enkle tiltak som bedre utforming av grepet og større fireveiskontroller.

Les mer om brukervennligheten her

Bildekvalitet

Canon har gjerne bra farger, god hvitbalanse og generelt bra bildekvalitet og SX200 IS er intet unntak. Det blir imidlertid ingen toppkarakter for SX200 IS har også noen svakheter.

Vi fant både feilbrytningsproblemer og relativt dårlige egneskaper ved høy Iso. Det er lett å få utbrente høylys i kontrastrike motiv, men det gjelder for de fleste kompaktkameraer.

Les mer om bildekvaliteten her

Konklusjon

Det er mulig blitsløsningen har påvirket helhetsinntrykket av kameraet for jeg synes ofte at Canon gjør en veldig god jobb med sine kompakte modeller, men SX200 IS klarte aldri å overbevise helt til tross for at det har mange sterke sider.

12x zoom imponerer selv om lysstyrken gjerne kunne vært litt bedre. SX200 IS er velbygget, har en av de største skjermene i klassen og er ett av de få kompakte ultrazoomene som gir full manuell kontroll over eksponeringen.

Les hele konklusjonen her

Hele testen av Canon PowerShot SX200 IS finner du på Akam.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse