Grytbakk er ingen bygutt

Terje Grytbakk (Ap) fra Gaustad er ny BU-representant.

Terje Grytbakk (Ap) hater politisk spill, og har en enkel filosofi for sin innsats i bydelsutvalget (BU): - Det er å jobbe for innbyggernes beste, sånn tenker jeg på det, sier han.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker: Terje Grytbakk har bodd i Oslo i 20 år, like lenge har han vært mer eller mindre aktiv i Arbeiderpartiet.

Da han kom til hovedstaden fra Røros for å studere på Universitetet i Oslo i 1987, startet han sitt politiske engasjement i studentpolitikken for Sosialdemokratisk Studentforbund. Det engasjementet førte ham helt til Rådhuset på midten av 1990-tallet, som ordførerens politiske sekretær. En viktig og god politisk erfaring.

- Men det er jo tolv år siden allerede, oppsummerer Terje.

Friluftsmann

- Vi bor i en veldig fin bydel, sier mannen som går til sitt første BU-møte i kveld. Han er en aktiv bruker av bydelen, og ferdes oftest i området Sognsvann-Ullevålseter-Frognerseteren.

- Det bruker jeg mye hele året, både på ski, med sykkel og til fots. Men Akerselva og Maridalen er også veldig idylliske, sier Terje, som gjerne vil ha fram at han sykler til jobb i St. Olavsgate i sentrum hver dag - hele året. Men piggdekk på tohjulingen holder han seg unna.

- Nei, det bruker jeg ikke, men jeg har heller ikke opplevd noen problemer med å sykle om vinteren. Det gjelder bare å være forsiktig, samt huske lykter, refleks, hjelm og gul vest.

Eks-sørtrønderen, som ikke vil karakteriseres som en bygytt, er opptatt av det grønne.

- Jeg er ingen bohem, for å si det sånn, smiler han.

Stort engasjement

- Som lokalpolitikere må vi ta vare på det vi har, men samtidig gjøre noe med det som mangler, sier Terje.

Han engasjerer seg i en rekke politiske saker, men trekker tidlig fram psykisk helse og tiltak for dem som sliter på det mentale plan.

- Vi trenger mer forebyggende arbeid. Det er viktig å ha familie og venner rundt seg, og være med på ulike aktiviteter, slik at man ikke blir sittende alene. Særlig er det viktig for enslige eldre. Det er noe jeg gjerne vil sette fokus på, forklarer han.

Kultur og idrett er også et tema som opptar Terje. Som kommende medlem av Oppvekst- og kulturkomiteen i bydelen er det saksområdet som han kommer til å jobbe mest med. Tre år som fotballtrener i Korsvoll IL og en aktiv sønn på elleve har gitt ham førstehåndskunnskap om betydningen av frivillig innsats og gleden ved å være en del av av et miljø.

- Idrettshaller, kunstgressbaner, ballbinger og svømmehall er noe bydelen trenger mer av og som kan brukes av flere grupper. Og så er det på tide å få et klubbhus for Lyn på Kringsjå. Det har de fortjent, sier han, men understreker at det også er viktig å fange opp de som ikke er opptatt av idrett.

- På miljøsiden kan vi også ta et krafttak og rydde opp. Bydelen gror igjen flere steder og utsikten blir borte. Både det å slippe til mer sol og åpne opp mørke områder har en del å si for folks trygghetsfølelse. Det er mange steder det ikke er særlig hyggelig å gå på kveldstid. Jeg snakker ikke om å snaue ned all skog, men det er noe man bør kunne gjøre noe med uten at det blir krig mellom naboene, sier han.

Ingen spillmaker

Terje misliker det politiske spillet som preget Oslopolitikken i ukene etter valget. Han tror likevel ikke at det har svekket folks tillit til politikerne, men at mye nok har foregått bak lukkede dører i Rådhuset og at det derfor har virket kaotisk for de som ser det utenfra.

- Men det er resultater man blir målt på, ikke antall spill man har deltatt i, avslutter Terje, og lover at han skal gjøre en ordentlig jobb i lokalpolitikken.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse