Grytidlig Lucia på Grefsen

Dirigent og musikalsk ledelse ved Kirsti Nordbyhaug Engh, Lucia, kor og musikere. FOTO: PRIVAT

– Denne grytidlige morgenstunden har blitt en del av førjulsritualet for mange, og vi har ikke tenkt å gjøre store forandringer på et konsept som fungerer, ifølge arrangørene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.12.2017 kl 10:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GREFSEN: Etter sigende er det 11. året på rad, hvor Kammerkoret Utsikten inviterer til Lucia-morgen i Grefsen kirke. Fra klokken 07.00.

Se bildet større

Lucia, konsert og sang i Grefsen kirke, onsdag. FOTO: PRIVAT

Førjulsrituale

– Denne grytidlige morgenstunden har blitt en del av førjulsritualet for mange Grefsen-boere, og vi har ikke tenkt å gjøre store forandringer på et konsept som fungerer, skriver koret selv på sosiale medier.

Se bildet større

Solist Petter Vermelid. FOTO: PRIVAT

Kjente og kjære ingredienser

Videre at årets konsert inneholder alle de kjente og kjære ingrediensene: Julesanger, noen kjente og kjære, noen nye og vakre, lussekatter og kaffe, barn med tindrende øyne og luciakrans. I år også med strykere og sangsolist.

Solist er Petter Vermelid, musikalsk ledelse Kirsti Nordbyhaug Engh, og akkompagnement Erlend Fagertun.

Se bildet større

Luciane Klara og Tiril. FOTO: PRIVAT

Lucia

Fra wikipedia.no:

Luciadagen eller Lussimesse (latin festum Lucie virginis) er en minnedag i Den katolske kirkes og i Den ortodokse kirkes liturgiske kalendre for den sicilianske martyren den hellige Lucia. Dagen blir markert 13. desember, i Den katolske kirken mest på Sicilia og i Italia.

Dagen er blitt utbredt også utenfor Den katolske kirken, siden 1850-tallet ikke minst i Sverige, blant annet med kåring av luciabrud og luciatog for barn. Seinere har den svenske markeringa blitt vanlig også i andre nordiske land.

Dagen for feiringen av Sankta Lucia faller tidsmessig alltid i adventstiden. Selv om dette kirkehistorisk ikke er på grunn av en tilknytning til adventstiden, men rett og slett fordi den hellige Lucia skal ha lidd martyrdøden den 13. desember, oppleves festlighetene, særlig i Skandinavia, nok som en førjulsskikk som er med på å berede grunnen for julefeiringen.

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse