Test: Mio Moov 510: Guider deg utenom køen

Navigasjonen er oversiktlig på den store skjermen.

Mio Moov 510 kan spare deg for masse frustrasjon i trafikken. Og det til en rimelig penge.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.03.2009 kl 10:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Du kan enkelt panorere og bla i kartene for å få oversikt.

Se bildet større

Det er irriterende fort gjort å resette hele GPS-en når man skal slå den av.

Se bildet større

TMC: Både NRK og Destia Traffic driver trafikkovervåking som man kan ha stor nytte dersom man har en GPS med TMC (Traffic Message Channel).

AMOBIL.NO: GPS-er som legger kjøreruten utenom køer og trafikkaos, basert på meldinger fra en trafikkovervåkningssentral, øker nytteverdien betraktelig. Mio Moov 510 er i så måte et nyttige verktøy i bilen.

Moov 510 har nemlig støtte for TMC, og kan dermed ta inn kringkastede meldinger om stengte veier, vanskelige kjøreforhold, veiarbeid, køer eller andre former for hindringer i trafikken.

Vi fikk inn trafikkmeldinger via NRK P1s frekvenser, noe som betyr at vi mottok NRKs trafikkmeldinger i stedet for Destia Traffic - selv om Moov 510 skal ha støtte for Destia Traffic.

Les også: Nå kan du endelig motta trafikkmeldinger rett på GPS-en i Norge

Stoppet av tunnel

Moov 510 er grei å navigere etter, men vi la merke til at det av og til kunne være vanskelig å følge med på den røde guide-stripen. Andre streker med lignende farger forvirret oss i navigasjonen.

Les også: Slik fungerer GPS

I tunneler når heller ikke Moov 510 helt til topps. Vi kjørte lenge uten at GPS-en hadde den fjerneste anelsen om posisjonen vår, og den simulerte heller ikke videre kjøring ut ifra fartsgrensen i tunnelen, slik andre GPS-er gjør. Dette byr på problemer dersom det er rundkjøringer og avkjøringer i tunnelen.

Les også vår test av Mio Moov 500

Somlete

Det tok også veldig lang tid fra vi kjørte feil til GPS-en korrigerte og satte opp en ny kjørerute. I storbyen kan dette by på problemer. I tillegg var antall meter til et kryss ofte feil, slik at det ble vanskeligere å svinge av i rett kryss.

Ettersom dette ikke har vært et problem med de andre GPS-ene vi har testet i Moov-serien, kan problemene med Mio Moov 510 være en enkeltstående tilfelle eller at GPS-systemet var unøyaktig i det aktuelle tidsrommet.

Fotoboksvarsel

Moov 510 har stor og god skjerm, fotoboksvarsling og kan brukes som håndfri. Men dersom man vil spille av musikk, har Mio Moov 580 mer lagringsplass og mulighet til å sende musikken trådløst over FM-radiobåndet til bilradioen din.

Les vår test av Mio Moov 580

Moov 510 er god valuta for pengene, men har enkelte svakheter som mer avanserte GPS-er ikke har. Tomtom Go 730 kan være godt alternativ.

Sjekk duellen mellom TomTom Go 730 og Go 930

Du bør også sjekke ut Garmin Nüvi 250w som koster mindre enn 510, men som mangler TMC.

Her finner du testen av Garmin Nüvi 250w

Ned og opp

Moov 510 er på høyde med de andre GPS-ene i 500-serien, men menyene er jevnt over svakere enn flere av konkurrentenes GPS-er. Mios GPS- er heller ikke spesielt gode i tunneler (som det er mange av i Norge), og småting som at de ikke slår seg av automatisk når du stopper bilen, trekker også ned.

Lav pris i forhold til innhold trekker imidlertid opp.

Les hele testen av Mio Moov 510 på Amobil.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse