Mange fortsatt uten strøm : – Gutta vasser i snø til knærne for å finne feil og reparere

Hafslund i Marka for å finne feil og reparere, mandag kveld er fortsatt mange hus og hytter uten strøm. FOTO: HAFSLUND

– Det er veldig vanskelige arbeidsforhold, forteller kommunikasjonssjef Morten Schau i Hafslund Nett. Helt siden tidlig nyttårsaften har flere hus og hytter i Marka vært uten strøm.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.01.2018 kl 20:19

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

MARKA: I går ettermiddag og kveld, forsvant strømmen for flere hus og hytter i Nordmarka i Nordre Aker Bydel og også i marka i Nittedal Kommune.

- Det kan bli lite varmt drikke, vafler og boller i markastuene idag. Beboere og hyttefolk i Nordmarka har vært uten strøm siden rundt klokken 19.00 i går kveld, og strømmen er fremdeles borte, meldte leser til Nordre Aker Budstikke på formiddagen 1. nyttårsdag.

Annerledes

Videre:

- For mange som feiret nyttår i hyttefeltet på Ørfiske ble ikke nyttårsmiddagen helt som planlagt. Nyttår ble flott, men annerledes og stemningsfull med stearinlys og ekstra fyring på peisen, les den tidligere saken her.

Da lokalavisa ringte Hafslund klokken 12.00, 1. januar, svarer den automatiske telefonen at det fortsatt er strømløse områder i Nordmarka.

- Det er tung snø på linjene, og veldig vanskelig feilrettingsforhold. Vi tør ikke anslå noe tid for innkobling av strøm, svarer Hafslund.

Like før klokken 18.00 mandag, melder Hafslund at de fortsatt har strømproblemer i Marka.

Se bildet større

Tung snø på trær, trær som ramler over ledningene, og strømmen forsvinner. FOTO: HAFSLUND

Vasser i snø til knærne

Nordre Aker Budstikke er i kontakt med Hafslund Nett mandag kveld, like før klokken 20.00. Fortsatt er strømmen borte flere steder i Marka, i nesten 30 hus og hytter.

Mannskaper jobber med feil og reparasjoner av nedrevne linjer og brukne master på åtte forskjellige steder i Marka.

– I tillegg pågår det befaring mellom Kikut og Bjørnholt i meget kupert terreng. Det er i alt 82 spenn som kontrolleres. Forventet innkoblingstid på de siste kundene - Sandungen og Tømte -
er et stykke ut på dagen i morgen, sier kommunikasjonssjef Morten Schau i Hafslund Nett til Nordre Aker Budstikke, mandag kveld 1. januar.

Han fortsetter:

– Gutta vasser i snø til over knærne. Det er kupert terreng, og det er veldig vanskelige arbeidsforhold. Det er tung snø på trærne, som igjen kanskje har ramlet over strømledningene. Vi finner steder, kobler og reparerer. Og så er det kanskje fortsatt feil.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse