Guttene ville ha en annerledes russetid. Så fant de denne bilen

SPESIELL RUSSEBIL: Ruspulverguttene 2015 består av Peder Nilsen, Sindre Carolin Hansen, Robin Buringrud Helvik og Christoffer Buringrud Helvik. De fire kommer fra Kjelsås og Maridalen, og har kjent hverandre siden 8 klasse. FOTO: PRIVAT

– Vi ville gjøre noe annet, og samtidig ikke bruke så mye penger, sier Robin Buringrud Helvik. Dermed ble det russeboble på de fire «Ruspulverguttene» fra Kjelsås og Maridalen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.05.2015 kl 14:20

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS/MARIDALEN: De fire kameratene Peder Nilsen, Sindre Carolin Hansen, Robin Buringrud Helvik og Christoffer Buringrud Helvik fra Kjelsås og Maridalen ville gjøre noe annerledes i russetiden, og samtidig ikke bruke så mye penger.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

VW Boble

– Vi hadde ikke noen planer om å ha kjøretøy, men en kveld i november fant vi ut at en boble hadde vært veldig gøy å ha som russebil. Dette var en idé som vi hadde veldig lyst til å gjennomføre, sier Robin.

Bobla fra Volkswagen er en 1969-modell.

– Da vi kjøpte den var lakken svart og matt, og så utrolig bra ut. Vi hadde sett etter boble en god stund, og vi skjønte veldig fort at dette var bobla for oss, sier Robin.

Ølholdere og skikkelig anlegg

Guttene har fikset bilen, og fått den EU-godkjent. Utvendig har de malt felgene røde og satt på «Ruspulverguttene»-logo. Innvendig har de satt inn lys og hjemmelagde øl-holdere.

Og som seg hør og bør for et russekjøretøy: En tidligere eier hadde satt inn et kraftig anlegg.

– Det er noe som vil bli godt brukt de neste ukene, forsikrer Robin.

LES OGSÅ: Kjelsåsjentene på «Crashpad 2015» lagde bussen selv. Se video!

Venner siden ungdomsskolen

Mens Peder går på Nydalen vgs., er resten av guttene avgangselever på Elvebakken vgs. De gikk imidlertid i klasse sammen på ungdomsskolen, og har kjent hverandre siden 8. klasse.

– Navnet har vi faktisk fra facebookgruppechatten, der vi fjernet b'en fra det tidligere navnet «bruspulverguttene» (fra Vazelina bilopphøggers), sier Robin.

Edruelig budsjett – og sjåfør

Der enkelte russebusser skilter med millionbudsjetter, er det økonomiske omfanget av russebobla atskillig mer edruelig – ruspulver-navnet til tross:

– Til sammen har vi kanskje brukt det én person betaler for buss. Bilen var i såpass god stand utseendemessig da vi kjøpte den, så vi har ikke måtte bruke mye penger på dette.

Alkohol er en viktig ingrediens for mange i russetiden. Det kan vanskelig kombineres med å kjøre bil.

– Vi rullerer på hvem som er sjåfør. Siden det er er fem seter i bilen og vi er fire, har vi også muligheten for å få en annen til å kjøre oss.

LES OGSÅ: Russen slåss, bråker og forsøpler mer enn normalt

En bil som vekker reaksjoner

Tilbakemeldingene på det alternative russefremkomstmiddelet har utelukkende vært positive.

– Det er ikke mange som har boble som russebil, så vi blir fort lagt merke til. Foreldre og andre voksne liker bilen veldig godt også. Mange voksne har jo kanskje et spesielt forhold til boble, siden de kanskje vokste opp med boble som familiebil eller har hatt en boble selv en eller annen gang. Det er utrolig gøy å bare kjøre rundt og se reaksjonen til folk! sier Robin.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse