ANNONSE
Annonse

«Hallo? Hallo!»

Cathrines hverdagsmagi:

HVERDAGSMAGIKER: Cathrine Brynildsen, journalist i dittOslo

Når snakket du sist med et menneske som oppholdt seg mer enn to meter fra deg? Altså ikke chattet eller sendte SMS, men snakket. Telefonens op...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.08.2013 kl 13:26

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Når snakket du sist med et menneske som oppholdt seg mer enn to meter fra deg? Altså ikke chattet eller sendte SMS, men snakket.

Telefonens opprinnelige vidunder var nettopp det. At man plutselig kunne høre, og snakke med, en stemme som befant seg langt borte. I dag er det så vidt vi kommuniserer muntlig rundt middagsbordet. Alle er opptatt med å kommunisere skriftlig med mennesker de vet de skal treffe i morgen, at de ikke enser dem de er sammen med i øyeblikket.

Kanskje er det fordi telefonsamtaler kostr penger. Kanskje er det fordi det er skummelt å risikere å avbryte noen i det de holder på med. Og et budskap som er viktig nok kan alltid kortes ned til en sms. "Ring en venn" er noe man gjør i gjettekonkurranser på TV.

Her om dagen gjorde jeg det likevel. Uten at jeg hadde noe annet å si enn "hei."

Vi snakket sammen i en time.

Fastnettet er snart historie. Folk slutter ikke å snakke sammen av den grunn. Men heretter er det ikke godt å si hvor mange historier som vil starte med

- Hallo?

- Hallo!

- Hvordan står det til?

- Bare bra.

- Hei på deg.

- Hei på deg min venn.

 

Cathrine Brynildsen

Hverdagsmagiker

Her kan du lese alle kapitlene i Cathrines hverdagsmagi

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse