ANNONSE
Annonse

Halv seier for skianlegg i Linderudkollen

Byrådet foreslår syv millioner i tilleggsinnstilling til budsjettet for 2014

Etter først å ha blitt utelatt i byårdets budsjettforslag for 2014, så foreslår samme byråd nå tilleggsinnstilling på syv millioner kroner til byggestart av skianlegget på Linderudkollen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.11.2013 kl 11:09

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

LINDERUDKOLLEN:Bymiljøetaten har allerede besørget hugging og rydding langs det planlagte nye skianlegget på Linderudkollen. Så stor var nok skuffelsen blant skifolket, da det viste seg at byrådet ikke hadde satt av noen penger på neste års budsjett, til videreutvikling av anlegget. Byrådets budsjettforslag skal senere opp i bystyret for endelig vedtagelse. Men nå ser ting lysere ut for langrennsfolket, for nå foreslår byrådet en tilleggsinnstilling på hele syv millioner kroner på neste års budsjett til oppstart av skianlegget ovenfor Kjelsås.

Det gleder selvsagt Kjelsås Langrenn og sikkert mange andre skientusiaster.

-  Langrennsgruppa uttrykker stor glede over byrådets beslutning om å tilleggsinnstille på syv millioner kroner til Linderudkollen. Dette vil også utløse spillemidler innenfor gjeldende rammer, sier anleggsansvarlig i langrennsgruppa, Svein Olav Bø.

LES OGSÅ: HÅNDBALLKLUBB TAR IMOT ASYLBARNA MED ÅPNE ARMER

Håper bystyret tar signalene

- Det er imidlertid også et faktum at anlegget er beregnet til omlag det dobbelte, og vi i Kjelsås Langrenn håper derfor at bystyret tar de nødvendige grep for å fullfinansiere anlegget, når budsjettet endelig skal vedtas senere i år. Slik vi ser det, vil dette være i tråd med de nye signalene, som vi mener å ha fanget opp, og som går på at ferdig prosjekterte anlegg prioriteres og ferdigstilles over så kort tid som mulig, tror Bø og langrennsgruppa.

- Dette vil selvsagt også ha en positiv effekt på den endelige kostnaden for anlegget. Linderudkollen er klar til å settes igang - vi kan fortelle at Skiforbundet uttrykte sin store glede over de foreliggende planer ved en befaring på Linderudkollen sist onsdag. Det er slike anlegg breddeidretten trenger, avslutter Bø.

LES OGSÅ: IDRETTEN JUBLER OVER SAMARBEID

Langt skritt

Bydelspolitiker og leder av bydelens miljø, plan- og samferdselskomite har fulgt budsjettutviklingen nøye, og i dag la byrådet frem sin tilleggsinnstilling til budsjettet.

- Dette er et langt skritt mot et fantastisk skianlegg, sier Erik Borge Skei (V).

- Nærmiljøanlegg for idrett er spesielt viktig i en by som Oslo, og forslaget viser en reell vilje til å få dette til nå. Linderudkollen, formet som et "mini-kollen", vil utvilsomt bli mye brukt, både fra vår side av byen, men også fra groruddalssiden, tror Borge Skei.

- Slik jeg har forstått det, utløser disse  syv millionene ytterligere en og en halv milion i tippemidler. I tillegg har bymiljøetaten signalisert at de kanskje får til en og en halv million til parkering og lignende utenom disse midlene. I så fall er vi drøyt halvveis til de 19.5 millionene hele prosjektet er kostnadsberegnet til, sier Borge Skei.

Men kanskje kan det bli mer penger likevel.

Blir det mer?

- Forslaget skal gjennom bystyret. Det er fortsatt håp om påplusninger der. Så er det et revidert budsjett i juni 2014. Og i fjorårets budsjett opprettet byrådet en pott for idrettsinvesteringer som fortløpende kan brukes til prosjekter det er mulig å sette i gang med. Dermed kan man omprioritere midler raskere når det er behov for det. Det beste ville selvsagt være å få til hele Linderudutbyggingen neste år, sier Borge Skei.

- Kjelsås Idrettslag, i denne sammenhengen ved langrennsgruppa, gjør en formidabel innsats ikke minst ovenfor barn og unge. Gode anlegg er en viktig bit av dette. I denne saken må bydelen stå skulder ved skulder med idrettslaget frem til anlegget er fullført, avslutter Borge Skei.

 

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse