Halvor (18) flyr til VM

For Halvor var det kjærlighet ved første spark!

 

Halvor Grønvold (18) fra Korsvoll tatt ut til Karate VM i Spania, og eneste utøver fra Oslo.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.10.2013 kl 20:55

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO/KORSVOLL/KJELSÅS: - Da jeg fikk beskjeden på landslagssamlingen i Tyrkia, ble jeg helt satt ut. Fikk vel bare sagt OK!, ler Halvor Grønvold (18) fra Korsvoll.

Han er en av syv unge fra Norge, som nylig er plukket ut til å forsvare de norske fargene i neste karateVM for juniorer/U-21 i kumite/kamp, i Guadalajara i Spania. Se uttaket her.

Trener hver dag

Men det skal trenes mye for den som god karateutøver skal bli. Halvor trener hver eneste dag.

- Klubbtrening og egentrening. Men jeg synes jo dette er så gøy, at det er ikke noe stort offer å trene, forsikrer Halvor, som nå kanskje trener enda litt mer i forhold til oppkjøringen til junior-VM'et , fra 7. november til 10. november. 

- Det blir mye finpussing nå fremover. Detaljene må sitte hvis man skal gjøre det bra i et mesterskap, og fokuseringen må være på topp gjennom hele kampen, sier Halvor, som stiller i minus 78 kilos klassen.

 - Noe av det mest utfordrende i VM-kampene tror jeg blir å lese motstanderene, og  se hvor jeg kan få satt inn slag og spark, sier Halvor, som forøvrig nå er på sitt andre svarte belte - det finnes i alt ti.

Kjærlighet ved første spark

Helt siden åtteårsalderen har unggutten drevet med karate, og det vært kjærlighet ved første spark.

- Etter én trening i Tiger Karateklubb, så var jeg solgt. Annen sport jeg tidligere har drevet med, er ikke i nærheten av karate. I tillegg er Tiger Karateklubb her på Frysja, en veldig sosial og fin klubb å være i, og ikke minst med gode trenere, ifølge Halvor.

LES OGSÅ: TIGRENE KLARE FOR KARATE NM

Tidligere har Halvor blant annet en andreplass fra NM i karate.

Du er kanskje ikke så redd for å gå hjem alene i mørket?

- He he, nei det er jeg ikke, sier VM-debutanten, og som legger til at han gleder seg "kjempesmasse" til å delta i VM'et.

Landslagstrener Wayne Otto, selv med ikke mindre enn ni VM-gull i karate, er imponert over Halvor.

Dedikert

- Halvor er akkurat den type idrettsutøvere som vi ønsker å oppmuntre og utvikle på landslaget.  I løpet av  treningssamlingen i Tyrkia, viste Halvor veldig bra treningsholdning. Han viste også store forbedringer i forhold til siden sist jeg så han, noe som forteller meg at han virkelig hadde trent hardt siden sist for å bli bedre, forteller Otto.

- Halvor og de andre VM-uttatte har vist at hvis du er villig til å trene mye, og i tillegg har en dedikert holdning til trening, og enda viktigere; viser trenerne at du er villig til å ta utfordringen, så kan man bli belønnet med å bli tatt ut på VM-nivå.

- Alle de VM-uttatte har de samme kvalitetene som jeg har nevnt når det gjelder Halvor, legger Otto til .

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse