- Han er en morder!

Ti år gamle Edward har sine tanker om terroren

- Han er en morder!

Edward (10) og pappa Werner trives godt på fotballbanen, og er glad familien var på ferie 22. juli i fjor. FOTO: FOTO: LINN HUSBY

- Jeg tenkte at det var dumt og trist. Og så lurte jeg på hva som hadde skjedd, forteller Edward på ti. Han sikter til terroren 22. juli i fjor.

Tekst:

Publisert:

NORDSTRAND: Det sier Edward (10), om da han fikk høre om hendelsene den 22. juli i sommer. Faren hans, Werner Kling, er en av fotballtrenerne på Nordstrand gutter 2002 laget.

  Vi spurte far og sønn om hvordan det har vært å snakke om det Anders Behring Breivik har gjort.

De forteller at det har kommet spørsmål som: «Hvordan kan noen mennesker være så onde at de vil drepe så mange andre?»

Og Edward svarer momentant på spørsmål om hvem ABB er:

- En morder! Han sprengte en bombe i regjeringskvartalet, og skjøt og drepte mange ungdommer på Utøya.

LES ALT OM 22. JULI-TERROREN HER!

Lillebror på 5 år, er derimot litt mer skjermet.

- Jeg spurte min 5 år gamle sønn, Liam, om hvem ABB er, og han svarte da kort: «Det var han som sprengte den bomba i byen! Utover det vet ikke han noe mer, og har ikke fått med seg det som skjedde på Utøya etterpå, forteller Werner Kling.

Slår av TV-en

Som familiefar er han opptatt av å skjerme også Edward på 10 år for det verste, og kommer til å slå av TV-en hvis det blir for sterk kost.

- Vi har en form for kontroll der vi prøver å skjerme for det verste. Men dette kommer til å prege nyhetene i lang, lang tid, så helt skjermet verken kan eller skal man jo være, sier han.

Kling synes Edwards lærer virkelig har taklet dette på en veldig fin måte.

- Læreren tar ting på alvor og har vært inkluderende og engasjerende. Edward forteller at de har snakket om dette i klassen, og hatt et minutts stillhet.

- Litt redd

Edward forteller at han vet at rettssaken mot ABB starter etter påske, og at han også har vært redd, eller bekymret etter denne episoden - og lurte på om det kunne være flere bomber.

- Når barna har spurt om hvorfor han gjorde dette, er nok det beste svaret; at dette er kun en manns gale handlinger, og at heldigvis denne mannen er tatt - og vil neppe komme ut igjen, sier pappa Werner.

 

LES ANDRE NYHETER FRA DITTOSLO.NO:

Vil fjerne biler fra Filipstad

Kritisk skadd etter bilulykke

120 dagers fengsel for å ha banket sønnen med belte

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse