- Han er en morder!

Ti år gamle Edward har sine tanker om terroren

Edward (10) og pappa Werner trives godt på fotballbanen, og er glad familien var på ferie 22. juli i fjor. FOTO: FOTO: LINN HUSBY

- Jeg tenkte at det var dumt og trist. Og så lurte jeg på hva som hadde skjedd, forteller Edward på ti. Han sikter til terroren 22. juli i fjor.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDSTRAND: Det sier Edward (10), om da han fikk høre om hendelsene den 22. juli i sommer. Faren hans, Werner Kling, er en av fotballtrenerne på Nordstrand gutter 2002 laget.

  Vi spurte far og sønn om hvordan det har vært å snakke om det Anders Behring Breivik har gjort.

De forteller at det har kommet spørsmål som: «Hvordan kan noen mennesker være så onde at de vil drepe så mange andre?»

Og Edward svarer momentant på spørsmål om hvem ABB er:

- En morder! Han sprengte en bombe i regjeringskvartalet, og skjøt og drepte mange ungdommer på Utøya.

LES ALT OM 22. JULI-TERROREN HER!

Lillebror på 5 år, er derimot litt mer skjermet.

- Jeg spurte min 5 år gamle sønn, Liam, om hvem ABB er, og han svarte da kort: «Det var han som sprengte den bomba i byen! Utover det vet ikke han noe mer, og har ikke fått med seg det som skjedde på Utøya etterpå, forteller Werner Kling.

Slår av TV-en

Som familiefar er han opptatt av å skjerme også Edward på 10 år for det verste, og kommer til å slå av TV-en hvis det blir for sterk kost.

- Vi har en form for kontroll der vi prøver å skjerme for det verste. Men dette kommer til å prege nyhetene i lang, lang tid, så helt skjermet verken kan eller skal man jo være, sier han.

Kling synes Edwards lærer virkelig har taklet dette på en veldig fin måte.

- Læreren tar ting på alvor og har vært inkluderende og engasjerende. Edward forteller at de har snakket om dette i klassen, og hatt et minutts stillhet.

- Litt redd

Edward forteller at han vet at rettssaken mot ABB starter etter påske, og at han også har vært redd, eller bekymret etter denne episoden - og lurte på om det kunne være flere bomber.

- Når barna har spurt om hvorfor han gjorde dette, er nok det beste svaret; at dette er kun en manns gale handlinger, og at heldigvis denne mannen er tatt - og vil neppe komme ut igjen, sier pappa Werner.

 

LES ANDRE NYHETER FRA DITTOSLO.NO:

Vil fjerne biler fra Filipstad

Kritisk skadd etter bilulykke

120 dagers fengsel for å ha banket sønnen med belte

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse