«Han hadde mange planer»

Håvar Vederhus' obduksjonsrapport ble lagt fram i retten.

Som 18 åring ble Vederhus den yngste lederen noensinne i Elevorganisasjonen.

Håvar Vederhus var leder av Oslo AUF. I dag ble hans obduksjonsrapport lagt fram for retten.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.05.2012 kl 11:42

TINGHUSET: Håvard Vedershus ble valgt som leder i Oslo AUF i 2011. Han ble omtalt som et stort politisk talent av blant andre Jens Stoltenberg og Eskil Pedersen.

Tragisk tok hans karriere slutt på Utøya 22. juli, 21 år gammel.

I dag ble Vederhus sin obduksjonsrapport lagt fram i retten. Han ble skutt, sammen med 14 andre ved Pumpehuset. Vederhus ble truffet av fire skudd.

Hadde mange planer

Minneord fra familien ble lest opp i retten av bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen, refererer VG Nett.

«Vår livsglade og energiske Håvard ble bare 21 år. Han hadde et nært forhold til alle i familien og viste stor omsorg.

Han hadde så mange planer, så mye han skulle ha gjort, så mange musikkstykker han skulle ha skrevet.»

HER ER NAVNENE PÅ ALLE FRA OSLO SOM OMKOM 22.JULI

Ikke plass i kirken til alle

I august møtte over 1000 mennesker opp da Vederhus ble gravlagt på Grefsen kirkegård. Kristin Halvorsen og Lars Peder Brekk representerte regjeringen i begravelsen. Så mange møtte opp at det ikke var plass til alle inne i kirken.

I begravelsen ble Vederhus beskrevet som en aktiv, nysgjerrig, livsglad og familiekjær gutt, som vokste opp til å bli en brennende engasjert ung mann med enorm arbeidskapasitet og et stort hjerte.

Engasjert politiker

Vederhus ble bare 21 år, men hadde likevel markert seg sterkt i politikken.

  • Han sto på Arbeiderpartiets liste til kommunevalget i Oslo i høst.
  • Vederhus har gått på Kjelsås skole. Etter et opphold i Belgia returnerte han med familien tilbake til Kjelsås, og begynte på Engebråten skole i tiendeklasse. Vederhus gikk først på Oslo Handelsgym, deretter Oslo katedralskole på videregående.
  • I tiden før Vederhus ble drept, bodde han på St. Hanshaugen og studerte jus og samfunnsøkonomi.

LES OGSÅ:

AUF-leder omkom på Utøya

Minneord til Håvard fra AUF og AP

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon