Mottar pris for arbeidet: Han satser på de som andre har gitt opp

En ny sjanse, det gir han tidligere rusmisbrukere, Chris Klemmetvold (til høyre) FOTO: PRIVAT

Gründeren Christ Klemmetvold har erfaring fra å krysse den Iberiske halvøy på rulleskøyter, vandre rundt i Andesfjellene i bare sandaler, han har vært sauegjeter, kulturarbeider, potetplukker, butikkspion og jobbet ved aldershjem.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.09.2016 kl 10:55

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Medarbeiderne - tidligere rusmisbrukere som får en ny sjanse i arbeidslivet. FOTO: PRIVAT

Faktaboks - Medarbeiderne AS

  • Virksomheten styres etter en visjon om «at alle mennesker skal ha mulighet til verdig liv gjennom arbeid og selvrealisering».
  • Selskapets virksomhet er begrenset til å ved hjelp av «forretningsmessige metoder skape muligheter for arbeid for grupper og enkeltmennesker som ellers ville hatt begrenset adgang til arbeidsmarkedet». Mer spesifikt skapes det arbeidsplasser for tidligere rusavhengige.
  • Det er i vedtektene ikke gitt anledning til å ta ut utbytte på avkastning. I Medarbeiderne tilfaller alt overskudd virksomheten.
  • Innskutt aksjekapital og gjenværende eiendeler ved eventuell oppløsning skal tilfalle en organisasjon med tilsvarende formål. I Medarbeiderne er det vedtektsfestet at generalforsamlingen bestemmer dette formålet sammen med eventuelt vedtak om oppløsning.
  • Selskapet lanserte fra mars 2014 tjenestene Lettvint Privat og Lettvint Bedrift med henting av pant, glass- og metallemballasje.
  • Selskapet har statstilskudd fra Stortinget som dekker underskuddet i oppstartsårene, og har klare ambisjoner om å bli uavhengig av tilskudd i løpet av få år.

Kilde: www.medarbeiderne.no

OSLO: – Et snilt, lite selskap anerkjennes for å ansette folk med rusbakgrunn.

Det var overskriften på pressemeldingen fra JCI Innovation, i anledning av at TOYP-prisen – Ten Outstanding Young Persons – deles årlig ut til en person i Oslo-regionen som har bemerket seg særlig innenfor ungt lederskap.

Prisen

Prisen deles ut av JCI Innovation, en organisasjon bestående av unge og engasjerte mennesker og som arbeider for personlig utvikling gjennom praktisk ledertrening. Prisen har vært utdelt i over 30 år.

Og i år til Chris Klemmetvold, som er gründer av Medarbeiderne AS, som brenner for følgende.

– Alle mennesker skal ha mulighet til verdig liv gjennom arbeid og selvrealisering.

Og nettopp det gründer Chris Klemmetvold ville gjøre noe med, da han startet Medarbeiderne AS. Som siden 2011 har arbeidet med å skape arbeidsplasser og en fremtid for personer med rusbakgrunn.

Det ideelle selskapet henter glass- og metallemballasje fra bedrifter og husstander for å skape arbeidsplasser for tidligere rusavhengige.

Se bildet større

Christ Klemmetvolds arbeid har blitt lagt merke til. FOTO: PRIVAT

Nordre Aker Budstikke har tidligere også fortalt om Medarbeiderne AS, og om Jonas (26), tidligere rusmisbruker og som nettopp fikk en ny sjanse gjennom selskapet.

– Hos oss rekrutteres folk basert på glimt i øyet, engasjement, talent og lojalitet. Ikke med bakgrunn i CV og mastergrader, ifølge Medarbeiderne og den tidligere saken i Nordre Aker Budstikke.

Videre fra JCT Innovations pressemelding.

Holdning

– Historien om Chris Klemmetvold er ikke en historie om et supermenneske med evner langt over det du og jeg måtte ha. Han er egentlig ikke så ulik deg. Han skiller seg imidlertid ut på ett område som danner grunnlaget for hans suksess: Holdning.

Videre.

– Dette kan best summeres opp med hans egne ord: Jeg klarer ikke alltid det jeg prøver på, men så gir jeg også hundre prosent for ting de fleste andre ikke kunne tenke seg å finne på.

Denne holdningen har vært styrende for Chris, i en alder av bare 31 år, har hatt vært gjennom godt over gjennomsnittet med spennende opplevelser.

Allsidig

– Å krysse den Iberiske halvøy på rulleskøyter eller den gangen jeg rotet meg bort i Andesfjellene kun iført sandaler, svarer Chris på spørsmålet om det mest spennende han kanskje har gjort så langt i livet.

Chris er utdannet innen samfunnsfag fra NTNU, er gründer, sosial entreprenør og freelance foredragsholder med mer enn 200 foredrag bak seg.

– Han har også arbeidet som sauegjeter, på et kulturkontor, som potetplukker, som butikkspion, på aldershjem, som taktekker og som blikkenslager, fortelles det videre fra pressemeldingen..

– Endret andre menneskers liv

Videre om hvorfor Chris vinner JCI Innovations TOYP-pris 2016.

– Fordi han, gjennom sitt sosiale engasjement, har bidratt til å endre andre menneskers liv ved å være gründer og daglig leder av selskapet Medarbeiderne AS, ifølge pressemeldingen.

Som vinner av JCI Innovation sin TOYP-kåring, kvalifiseres Chris til nasjonal TOYP-konkurranse der han konkurrerer mot kandidater fra JCI sine 13 andre lokalforeninger. Vinneren av nasjonal TOYP-kåring går videre til den endelige internasjonale kåringen der hvert av JCI sine 127 medlemsland stiller med sin kandidat.

LES OGSÅ ANDRE SAKER FRA NORDRE AKER BUDSTIKKE:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse