Tirsdag kveld: Han skal snakke om barn som utsettes for rus, vold og krenkelser

Alvorlig, men viktige temaer på planen i Nordberg kirke, tirsdag kveld. FOTO: NORDBERG KIRKE

Bydel Nordre Aker har sterke saker på agendaen denne uka og neste, i kveld inviteres til foredrag med psykiatrisk sykepleier og familieterapeut, Øyvind Aschjem.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.09.2017 kl 12:39

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER: Denne uken og neste uke har Bydel Nordre Aker temauker med fokus på barn som utsettes for rus, vold og krenkelser i familien.

LES OGSÅ: Det har vært butikk i lokalene siden 1970 - nå blir det store endringer

Utstillinger

I den forbindelse er det blant annet to utstillinger i bydelen. Den ene er en fotoutsilling i Bydelsutvalgssalen i Nydalen, i bydelshuset - «Fra krenkelse til håp», lånt av krisesenteret i Vestfold.

Den andre utstillingen et en vandreutstilling som denne uken er å se i Nordberg kirke og neste uke på Deichmann, biblioteket, i Nydalen. Denne utstillingen heter »Hvis klær kunne fortelle», og består av barneklær og gjenstander eid av barn utsatt for vold og overgrep, samt små fortellinger knyttet til hvert plagg.

– Formålet med utstillingene er å formidle informasjon og kunnskap om vold, overgrep og omsorgssvikt til både fagfolk og den allmenne befolkning, forteller Wenche Andresen, helsesøster i skolehelsetjenesten i Nordre Aker.

LES OGSÅ: Å ha angst er ikke moro - jeg gråt i drosjen hjem, jeg er lei av å føle meg annerledes

Foredrag

Og tirsdag kveld, klokken 18.00 - dørene åpner klokken 17.30 - kommer psykiatrisk sykepleier og familieterapeut Øivind Aschjem for å holde foredrag i Nordberg kirke.

– Han har i mer enn 30 år jobbet med bekjempelse av familievold og hjulpet familier og barn som utsettes for vold, overgrep og omsorgssvikt hjemme. Han har sammen med Siri Søftestad samlet klær og fortellinger til utstillingen, og har også vært initiativtaker til barneboka «sinna mann» og nettstedet reddesmå.no, forteller Andresen videre.

Aschjem fikk i 2013 Kongens fortjenestemedalje for sitt arbeid mot familievold.

Utstillingene og foredraget har gratis inngang.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse