Mann skutt av politiet ved Tåsen: – Han var vill i øynene

 

En mann i 30-årene er skutt i beinet etter at han truet politiet og tilfeldig forbipasserende med et våpen mellom Tåsen og Sagene tirsdag formiddag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.02.2009 kl 12:16

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Blodspor: Det var blodspor i snøen rett innenfor gjerdet på Nordre gravlund hvor den truende mannen ble skutt av politiet. (Alle foto: Øystein Dahl Johansen)

TÅSENVEIEN: – Vi fikk melding om en truende person med våpen i Tåsenveien. Vi påtraff han inne på Nordre Gravlund. Her truet han politiet og tilfeldig forbipasserende med et våpen og politiet så seg nødt til å avfyre skudd mot mannen, sier operasjonsleder Finn Belle til Nordreakerbudstikke.no.

Mannen skal ikke ha løsnet skudd da politiet skjøt han i beinet klokken 10.55.

Tidligere kjent

Mannen, som er i 30-årene, er tidligere kjent av politiet. Han skal ha virket psykisk ustabil, og fikk gjentatte pålegg fra politiet om å legge fra seg våpenet.

Dramaet utspant seg rett innenfor gjerdet på Nordre gravlund like før klokken elleve og det var tydelige blodspor i snøen.

Mannen ble kjørt til Ullevål universitetssykehus klokken 11.13 og omfanget av skadene er foreløpig ukjent.

Fra rusmiljøet?

Et vitne fra rusmiljøet fortalte politiet at hun gikk gjennom gravlunden bare minutter før skytingen. Da møtte hun en mann fra rusmiljøet som hun kjenner.

– Han hilste ikke, gikk bare forbi og var vill i øynene og snakket i mobiltelefon, forteller kvinnen til Nordreakerbudstikke.no.

Væpnet politiet har sperret av Tåsenveien fra rundkjøringen på Sagene. Et større område av gravlunden er også sperret av.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse