Han vil gjøre Havnajordet trygt

BLI LYST: Erik Dugstad, leder for Korsvoll Arbeiderpartilag, håper på et lysere Havnajorde på Korsvoll. FOTO: Foto: Anne MArie Huck Quaye

Leder av Korsvoll Arbeiderparti, Erik Dugstad, er glad for at Oslo Arbeiderparti trykket forslaget om å sette opp lys langs Havnajordet til sitt bryst på årsmøtet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.03.2012 kl 10:07

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KORSVOLL: - Dette er enkelt å gjøre noe med, sier den engasjerte lederen for Korsvoll Arbeiderparti og Nordre Aker-politikeren. Han har selv vært med på å foreslå å gjøre noe med området tidligere, fordi såpass mange mennesker ferdes her.

Fok som bor på Korsvoll bruker særlig flittig turveien langs jordet som snarvei til og fra t-banen.

Motvirke overfall

- Med tanke på overfall som har vært i strøket så er det viktig å få opp lys for å motvirke dette, sier Dugstad. Om vinteren er jordet en flittig brukt akebakke for lokalbefolkningen, og for litt siden ble benker plassert på finurlig vis midt i bakken

- De har ryddet opp litt langs veien her, men det bør ikke være så vankelig å sette opp lys for å gjøre området tryggere, sier Dugstad. På årsmøtet til Oslo Arbeiderparti for litt siden ble forslagene om å satse på turveier i Nordre Aker, og spesifikt sette opp lys langs Havnajordet vedtatt som en del av en større satsning på turveier i ytre by. Det er også behov for brøyting av turveien langs Havnajordet om vinteren, noe som også ble vedtatt på årsmøtet.

Før høsten?

Turveien ligger godt adskilt fra bebyggelen og lyset vil ikke være skjemmende for beboerne langsetter Havnajordet, samtidig som at lys på kveldstid kan føre til at unger kan være ute å leke og ake lenger på kveldene, mener Dugstad.

- Nå er forslaget oversendt bystyregruppa, og vi håper på at det kan skje noe før høsten når det blir mørkt igjen, sier Dugstad. Han mener det på enkelt vis bør være muligheter for at man får et vedtak på dette i bystyret.

I tillegg er Dugstad glad for at man på årsmøtet også fikk gjennomslag for at det etableres en veiskulder i Maridalen og vurdering av kloakkløsning for Skar leir, slik at det blir et bedre utfartssted i Maridalen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse