Hanne Finstad vant den kliss nye She-prisen

FORSKERFABRIKKEN: Denne gjengen møttes tidligere ved Forskerfabrikken på Frysja hver torsdag for å lære matte. Bakerst lærer Hanne Finstad og hjelpelærer Kristoffer Munkvold. Barna bak fra v: Jonas, Sondre Per Håkon, Izabel, Leo, Audun, Alexander, foran fra v. Siv, Thomas og Oda. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA/ARKIV

– En stor anerkjennelse til alle her ved Forskerfabrikken AS. Og anerkjennelse av det å tørre å tenke dobbel bunnlinje, både samfunnsnyttig og kommersielt, sier leder Hanne Finstad.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.03.2015 kl 12:06

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Fakta: FORSKERFABRIKKEN

Forskerfabrikken

  • Forskerfabrikken tilbyr barn og unge fritidskurs om forskning.
  • Forskerfabrikken ble grunnlagt i 2002 av biokjemiker Hanne S. Finstad. Målet var å jobbe med det hun virkelig brant for: å motivere barn og unge til å satse på real- og teknologifag. Forskerfabrikkens mål er at det skal bli like naturlig for barn at de driver med forskning på fritiden som med andre fritids- aktiviteter. I dag holder Forskerfabrikken kurs i hele Norge.
  • Forskerfabrikken tilbyr kurs fra barneskolen og ut ungdomsskolen. Kursene gir mulighet til fordypning og opplevelser...De setter ulike fag inn i en dagsaktuell sammenheng og viser hvordan vitenskap og teknologi påvirker mennesker, samfunnet og naturen.
  • Fra 2010 har Forskerfabrikken samarbeidet med Tekna, Fagforeningen for teknologer, realister og naturvitere, og Teknas distriktskontorer, for å spre våre fritidskurs om forskning og naturvitenskap til større byer i Norge.
  • I 2009 ble Forskerfabrikken AS utnevnt til en av Ferds sosiale entreprenører.

Kilde: www.forskerfabrikken.no

OSLO/KJELSÅS: I anledning kvinnedagen, inviterte Nordre Aker Budstikke engasjerte, flinke og kreative kvinner til å fortelle om hva de jobber for og brenner for - se link til alle kommentarene nederst i denne saken.

Det ble flotte kommentarer med fokus på kvinner og kvinnedagen 8. mars, kommentarene er så langt lest av mange tusen.

Dette store engasjementet, både av kvinnene selv, og fra leserne, toppes av at Hanne Finstad, leder av Forskerfabrikken AS, på kvinnedagen, ble tildelt en stor pris:

«She 2015 er en kvinnelig entreprenør som tenker stort og har gjennomføringsevne. Hun er en god rollemodell og en inspirator for sin omgivelser.»

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Stor annerkjennelse

– Denne prisen betyr veldig mye for meg og de som arbeider ved Forskerfabrikken. I tillegg er denne tildelingen en stor anerkjennelse til alle her ved Forskerfabrikken, og anerkjennelse av det å tørre å tenke dobbel bunnlinje, både samfunnsnyttig og kommersielt, sier leder Hanne Finstad.

Det er 13 år siden Forskerfabrikken AS ble etablert.

Tøffe tak

– Det har vært tøffe tak, så veldig gøy at det store arbeidet som så langt har blitt lagt ned, blir verdsatt. Det inspirerer til å stå på videre. I tillegg var selve arrangementet på Latter veldig flott. Mange spennende og flotte grunder- og lederdamer som var tilstede, sier Finstad.

She Conference

Det er She Conference som arrangerer og deler ut She-prisen, første gang i år. She Conference 2015 er et initiativ fra Heidi Aven, gründer av SmartWorks og Linn-Cecilie Linnemann, byråsjef og gründer Design Container. Konferansen har fokus på kvinner som arbeider innen ledelse, entreprenørskap og innovasjon, og ønsker å fremme gode kvinnelige rollemodeller. She Conference 2015 er et non-profit prosjekt.

Her er alle kommentarene fra 8. mars i Nordre Aker Budstikke:

LES FLERE 8. MARS-KOMMENTARER HER:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse