ANNONSE
Annonse

Håp for buss 55

Ruter vil se om det er mulig å etablere en ordning med en "servicepreget" busslinje for området som tidligere ble betjent av buss 55.

Ruter vil se om det er mulig å etablere en ordning med en "servicepreget" busslinje for området som tidligere ble betjent av buss 55.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.11.2014 kl 13:39

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

GREFSEN/LILLO: Buss 55 ble for en tid tilbake lagt ned, til store protester fra mange. Tidligere i høst avslo Ruter Nordre Aker Bydelsutvalgets forslag til ny trase for busslinje 55. Men nå kan det være håp likevel.

- Jeg bor selv i Betzy Kjelsbergsvei, og mange fortvilte beboere har henvendt seg til meg etter at avslaget ble offentliggjort, sier Bente M. Larsen, også gruppeleder for Arbeiderpartiet i Nordre Aker.

Arbeidet for å få Lillobussen tilbake har fortsatt.

Enstemmig bydelsutvalg

- Et enstemmig bydelsutvalg ba om å få et nytt møte med Ruter, og i forrige uke møtte Bent Gerther-Rønning (H) og Bente M. Larsen (Ap) driftssjef Jo Inge Kaastad samt to ruteplanleggere, på vegne av bydelen, legger Larsen til.

Hun forteller om et "svært positivt møte" med Ruter.

- Ruter vil ta initiativ til en befaring der Bymiljøetaten, Bydel Nordre Aker og Ruter sammen ser på mulighetene for en snuplass for buss i området ved den nye flerbrukshallen tilknyttet Grefsen barneskole. Ruter vil se på om det er mulig å skape en forsøksordning med en servicepreget busslinje for området som tidligere ble betjent av linje 55, ifølge Larsen.

Et håp

Hun setter stor pris på Ruters imøtekommenhet.

- Det gir oss et håp om å få tilbake bussen, sier hun.

Fra møtet forrige uke, heter det blant annet: "...Møtedeltagerne var enige om at videre prioritering av forslaget til bydelen skal fokusere på et tilbud til de med lavere mobilitet, spesielt eldre, i de øvre delene av Lillo terrasse.

Ruter er villig til å se på mulighetene for å skape et tilbud til dette området mellom rushtidene. Ruter vil ta initiativ til en befaring der Bymiljøetaten, Bydel Nordre Aker og Ruter sammen ser på mulighetene for en snuplass for buss i området.

På bakgrunn av dette vil Ruter se på om det er mulig å skape en forsøksordning med en servicepreget busslinje for området som tidligere ble betjene av linje 55..."

Nominert på bystyrelista

Bente M. Larsen er også nå nominert på bystyrelista for kommunevalget i Oslo 2015, som eneste kandidat fra Nordre Aker.

- Jeg er glad for tilliten som er vist meg ved å bli valgt som kandidat til bystyret ved valget i 2015. Jeg har vært aktiv i bydelspolitikken i Nordre Aker i åtte år. Mitt politiske engasjement er bredt, og jeg er svært motivert for å bidra til at bydelene blir byggeklosser i en god og helhetlig politikk for Oslo, dersom velgerne ønsker det, sier Larsen til avisen.

Som bydelspolitiker har hun vært spesielt opptatt av kultur, oppvekst og skole, helse og samferdsel.

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse