- Håper Byarkivet vil overta bildene mine

Men her og nå er Rolf Thoresen vinner i fotokonkurransen «Oslo - byen min!».

Turistsjef Tor Sannerud i VisitOslo, nyhetsredaktør Hege Bjørnsdatter Braaten i dittOslo og ordfører Fabian Stang gleder seg over alle de flotte Oslo-bildene som kommer inn til den felles fotokonkurransen "Oslo - byen min". FOTO: Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Det er så fantastisk mye vakkert å se i denne byen, og man får liksom aldri brukt den opp, sier fotokonkurransevinner Rolf Thoresen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.07.2012 kl 10:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Kirsebærtrærne i Kjølberggaten trosser den kalde vårluften og ifører seg sin flotteste stas. FOTO: Rolf Thoresen

OSLO: - Jeg fikk mitt første kamera i 1964 , av mine foreldre, det vare et Kodak Instamatic kamera, nesten totalt ubrukelig i forhold til dagens speilreflekskameraer, men det gjorde nytte for seg, sier Rolf Thoresen fra Kjelsås.

Fotograferingen ble en hobby, heldigvis! Siden den gang har han på gode dager vandret rundt i tigerstaden med kameraet sitt.

Du har sett mange av bildene hans blant de innsende til fotokonkurransen «Oslo - byen min!».

Vant med blomstrende Kjølberggate

Og i vår ble bildet hans av rosablomstrende kirkebertrær i Kjølberggata kåret til vinner i fotokonkurransen.

- Oslo er sjelden så vakker som om våren. De rosa blomstene i Kjølberggata blomstrer bare noen få dager, men det er til gjengjeld noen fantastiske dager. Her har fotografen virkelig fanget våren, sier jurymedlem og nyhetsredaktør i dittOslo, Hege Bjørnsdatter Braaten.

- Som østkantjente synes jeg jo det er ekstra hyggelig å vise fram denne vakre siden av østkanten. Jeg liker både lyset, fargene og stemningen i bildet, legger hun til.

- Det er så fantastisk mye vakkert å se i denne byen, og man får liksom aldri brukt den opp, den forandres stadig, og det gjør lyset og årstidene også, sier Rolf Thoresen.

Nåtid - men snart historie

Når jeg tar Oslo-bilder så tenker jeg alltid at dette her blir snart historie, byen utvikles med "lynets hastighet". Vi har allered fått Oslo skyline nede ved havnen, og mye av det gamle bybildet forsvinner stadig, sier han, og avslører en av sine fotodrømmer:

- Med tiden håper jeg at Byarkivet kan overta Oslo-bildene mine, slik at kommende generasjoner kan få glede av dem.

TEMASIDE: Her kan du se alle saker som er publisert om fotokonkurransen «Oslo - byen min!»

«Oslo - byen min!» - slik deltar du:

1. Ta et bilde, eller finn fram et du har tatt før. Kriteriet er at det på ett eller annet vis representerer Oslo som DIN by. Skriv en kort forklaring på hvorfor dette er Oslo for deg, eller histoien bak at bilde ble tatt.

2. Send bildet og teksten i en e-post til foto@dittOslo.no, i en mms med kodeordet «Oslotips» til 1932, eller ved å laste det opp på konkurransens Facebook-side.

3. Ved månedsslutt kårer juryen, som består av ordfører Fabian Stang, turistsjef ved VisitOslo Tor Sannerud og dittOslos nyhetsredaktør Hege Bjørnsdatter Braaten, en vinner.

Vinneren får bildet og historien sin publisert på dittOslo.no, og i Lokalavisene Oslos papiraviser (Nordstrands Blad, Lokalavisen Groruddalen, Nordre Aker Budstikke, Ullern Avis/Akersposten og sentrumsavisene dittOslo). I tillegg får vinneren ti Flax-lodd og fotoboka «Over Oslo», av fotograf Rune Nylund Larsen, og to Oslo Pass fra VisitOslo.

Alle innsendte bilder blir forløpende lastet opp i fotokonkurransens bildekarusell på dittOslo.no. Alle bidrag kan fritt brukes og gjenbrukes av dittOslo/i Lokalavisene Oslos publikasjoner og av VisitOslo. Fotograf vil imidlertid bli kreditrert.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse