Har blitt tøffere etter dramatisk smell

Flamur Kastrati og U21-landslaget møter England i kveld.

Populær gjeng på stranda i Tel Aviv. Flere jenter benyttet anledningen til å ta et bilde sammen med den veltrente norske gjengen. Foran Flamur Kastrati, bak Martin Linnes, Fredrik Semb Berge og Gudmund Kongshavn. FOTO: Foto: Terje Alstad, ANB

Flamur Kastrati har ikke latt hodeskaden legge en demper på spillestilen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.06.2013 kl 15:35

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Flamur Kastrati med Anders Konradsen og Stefan Johansen i bakgrunn. FOTO: Foto: Terje Alstad, ANB

PETAH TIKVA: - Jeg går hardere inn i dueller nå, så det er ikke noe som holder meg tilbake, smiler Kastrati overfor dittOslo.no - og tilføyer:

- Det var en ekkel opplevelse, men det er ikke noe å prate om. Det er over og jeg ser framover.

Situasjonen den tidligere Skeid-spilleren prater om fant sted i mars for drøye to år siden. En knallhard duell da Kastrati spilte for Osnabrück i 2. Bundesliga endte i bevisstløst tilstand.

De sterke scenene preget både lagkamerater og motstandere såpass mye at de ikke ønsket å fortsette kampen.

- Det er normalt at spillere ikke har lyst å spille fotball når sånn skjer. Man tenker ikke på fotball da, mener Kastrati.

(Foto: Terje Alstad, ANB)

Ukjent for mange

På Norges U21-landslag er nok 21-åringen den spilleren færrest kjenner til. Med overgangen til nederlandsk fotball allerede da han var 16 år forstår Kastrati at mange stusset da han fikk plass i U21-troppen foran mer kjente spissnavn som for eksempel Torgeir Børven og Mushaga Bakenga.

LES OGSÅ: Seks Oslo-gutter til U21-EM

- Ja, det er normalt. Det er ikke så mange som fikk med seg at jeg dro til Nederland da jeg var 16 år. Nå har jeg vært proff i seks år og spiller i en liga som er veldig, veldig god og som mange kjenner til.

- Tror du flere vet hvem Flamur Kastrati er etter dette mesterskapet?

- Jeg håper det, men jeg håper det gjelder hele laget og ikke bare meg. Det viktigste er at vi presterer godt med laget og gjør et godt EM. Det er det som er i hodet mitt, sier Kastrati.

- Hva er det du kan bidra med under EM?

- Jeg kan bidra med alt egentlig. Jeg er aggressiv, sterk, god én mot én og kan score mål. Så selv om ikke alle i Norge kjenner meg så godt kan jeg bidra med mye, sier spissen som dette året dro fra Duisburg til Erzgebirge Aue hvor han så langt har spilt sju seriekamper.

LES OGSÅ: Singh reddet poeng for Norge

Drømmer om spill med broren

Også Flamurs bror, Fitim Kastrati, er en talentfull spiller. 19-åringen har i motsetning til sin bror holdt seg i Norge. For tiden spiller han i Vålerenga, hvor han blant annet figurerer som kaptein for 2. divisjonslaget.

- Jeg tror han kommer til å gjøre det veldig bra. Han har en lys framtid, sier storebror, som innrømmer at de to har en drøm om å en gang spille på samme lag.

- Det er drømmen, selvfølgelig. Å spille sammen har vi pratet om ofte, forteller han.

Men for at de to skal få realisert drømmen sin er Flamur klar på hva som må til.

- Han må først gjøre jobben sin i Vålerenga. Jeg sier til ham at han må jobbe hardt og jobbe seg oppover i Vålerenga-systemet. Han har fått oppgaver der og må gjøre de hundre prosent - så kan han se framover etter det.

- Han kommer ikke til å følge i storebrors fotspor og reise utenlands?

- Han har fortsatt kontrakt med Vålerenga, så det er ikke snakk om det foreløpig, avslutter Flamur Kastrati, som håper å få sjansen under kveldens viktige EM-kamp mot England.

Les også: Håvard Nielsen nyter EM-livet

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse