Har blitt tøffere etter dramatisk smell

Flamur Kastrati og U21-landslaget møter England i kveld.

Populær gjeng på stranda i Tel Aviv. Flere jenter benyttet anledningen til å ta et bilde sammen med den veltrente norske gjengen. Foran Flamur Kastrati, bak Martin Linnes, Fredrik Semb Berge og Gudmund Kongshavn. Foto: Foto: Terje Alstad, ANB

Flamur Kastrati har ikke latt hodeskaden legge en demper på spillestilen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.06.2013 kl 15:35

PETAH TIKVA: - Jeg går hardere inn i dueller nå, så det er ikke noe som holder meg tilbake, smiler Kastrati overfor dittOslo.no - og tilføyer:

- Det var en ekkel opplevelse, men det er ikke noe å prate om. Det er over og jeg ser framover.

Situasjonen den tidligere Skeid-spilleren prater om fant sted i mars for drøye to år siden. En knallhard duell da Kastrati spilte for Osnabrück i 2. Bundesliga endte i bevisstløst tilstand.

De sterke scenene preget både lagkamerater og motstandere såpass mye at de ikke ønsket å fortsette kampen.

- Det er normalt at spillere ikke har lyst å spille fotball når sånn skjer. Man tenker ikke på fotball da, mener Kastrati.

(Foto: Terje Alstad, ANB)

Ukjent for mange

På Norges U21-landslag er nok 21-åringen den spilleren færrest kjenner til. Med overgangen til nederlandsk fotball allerede da han var 16 år forstår Kastrati at mange stusset da han fikk plass i U21-troppen foran mer kjente spissnavn som for eksempel Torgeir Børven og Mushaga Bakenga.

LES OGSÅ: Seks Oslo-gutter til U21-EM

- Ja, det er normalt. Det er ikke så mange som fikk med seg at jeg dro til Nederland da jeg var 16 år. Nå har jeg vært proff i seks år og spiller i en liga som er veldig, veldig god og som mange kjenner til.

- Tror du flere vet hvem Flamur Kastrati er etter dette mesterskapet?

- Jeg håper det, men jeg håper det gjelder hele laget og ikke bare meg. Det viktigste er at vi presterer godt med laget og gjør et godt EM. Det er det som er i hodet mitt, sier Kastrati.

- Hva er det du kan bidra med under EM?

- Jeg kan bidra med alt egentlig. Jeg er aggressiv, sterk, god én mot én og kan score mål. Så selv om ikke alle i Norge kjenner meg så godt kan jeg bidra med mye, sier spissen som dette året dro fra Duisburg til Erzgebirge Aue hvor han så langt har spilt sju seriekamper.

LES OGSÅ: Singh reddet poeng for Norge

Drømmer om spill med broren

Også Flamurs bror, Fitim Kastrati, er en talentfull spiller. 19-åringen har i motsetning til sin bror holdt seg i Norge. For tiden spiller han i Vålerenga, hvor han blant annet figurerer som kaptein for 2. divisjonslaget.

- Jeg tror han kommer til å gjøre det veldig bra. Han har en lys framtid, sier storebror, som innrømmer at de to har en drøm om å en gang spille på samme lag.

- Det er drømmen, selvfølgelig. Å spille sammen har vi pratet om ofte, forteller han.

Men for at de to skal få realisert drømmen sin er Flamur klar på hva som må til.

- Han må først gjøre jobben sin i Vålerenga. Jeg sier til ham at han må jobbe hardt og jobbe seg oppover i Vålerenga-systemet. Han har fått oppgaver der og må gjøre de hundre prosent - så kan han se framover etter det.

- Han kommer ikke til å følge i storebrors fotspor og reise utenlands?

- Han har fortsatt kontrakt med Vålerenga, så det er ikke snakk om det foreløpig, avslutter Flamur Kastrati, som håper å få sjansen under kveldens viktige EM-kamp mot England.

Les også: Håvard Nielsen nyter EM-livet

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...