– Har de glemt at det er fortau her?

Snøen er ryddet fra fortauet, men da må ikke bilene parkere der. FOTO: PRIVAT

Nå har elevene fått tilbake fortausplassen, snøen er ryddet. Men så gjelder at ikke bilene bruker fortausplassen til parkering.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.03.2018 kl 13:03

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GREFSEN: Torsdag fortalte Nordre Aker Budstikke om fortvilte Grefsen skole-foreldre, som fryktet ulykker og alvorlige hendelser, da fortauet langs skoleveien ble byttet med høye brøytekanter.

Drop-sone

Da skolen sto utbygget og nyrenovert, ble også drop'en anlagt på oversiden av skolen, slik at foreldre med bil kan stoppe der, hente eller levere.

Synnøve Flister er en av flere foreldre som har vært oppgitt over trafikkforholdene ved drop'en.

– Det er ikke fjernet snø her, jeg har flere ganger klaget til kommunen. Fortauet ligger jo under snøen. Dette kan jo være veldig skummelt, hvis noen av barna for eksempel glir ned fra brøytekanten, ned i veibanen. Det er jo heller ikke betryggende å be de gå der bilene kjører, parkerer og rygger, sa Synnøve til lokalavisa i går.

Undervisningsbygg

Nordre Aker Budstikke sjekket ut saken, og det viser seg at det ikke er Bymiljøetaten som har ansvaret for denne drop'en, men derimot Undervisningsbygg.

– Undervisningsbygg var tidligere i vinter på Grefsen skole for å se på hvordan brøyting var blitt utført etter en henvendelse vi fikk. Da fant vi alt i orden, forteller kommunikasjonsdirektør Marit Thorsen i det kommunale foretaket.

LES OGSÅ: Arbeidet med nye Trollvann og Grefsenkleiva er igang - sjekk de planene!

Beklager

Videre beklager hun på vegne av Undervisningsbygg.

– Vi må bare beklage at vi ikke har fått med oss hvordan fortauene er blitt utover i sesongen. Det er Undervisningsbygg som har ansvaret for brøyting av fortauene i tilknytning til drop-sonen. Vi bestilte opprydding i går kveld og håper nå at situasjonen har bedret seg. Undervisningsbygg har avtale med flere firmaer om brøyting og strøing på skolene.

– Har de glemt at det er fortau der?

Og det meldes tilbake at det er ryddet ganske bra fra fortauene i drop-sonen, fredag morgen. Men siden det fortsatt er snø, så er ikke skikkelig skille mellom vei og fortau veldig synlig.

– Det er bra det er ryddet. Men det som bekymrer litt nå, er at det ser ut til at noen foreldre tenker at det har blitt større parkeringsplass. Har de glemt at det er fortau der?

Lurer Synnøve Flister.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse