Guide: Har du fått ny mobil til jul?

MOBILSKOLE: Det er synd å bruke en avansert mobil bare til SMS og samtaler, når den kan så mye mer.

Vi viser deg hvordan du utnytter funksjonene i telefonen din.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.12.2008 kl 10:40

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
AMOBIL.NO: Har du fått ny mobil til jul, og vil bruke den til mer enn bare å ringe og sende tekstmeldinger med? Vår artikkelserie "mobilskolen" viser deg hvordan du utnytter funksjonene i mobiltelefonen din.

Her finner du vår mobilskole

Bruk mobilen som MP3-spiller

De fleste av dagens mobiler kan spille musikk. Mange mobiler leverer også så god lydkvalitet at du med god samvittighet kan kvitte deg med MP3-spilleren din.

De mobilene som markedsføres som musikktelefoner har ofte svært god lydkvalitet, og alt du trenger for å komme i gang følger med i pakken.

Ofte kan du likevel med fordel bytte ut ørepluggene til et med enda bedre lydkvalitet. Hos fagforhandlere finner du en rekke gode øreplugger. En av de beste vi har testet er Cresyn C705e.

Les testen av Cresyn C750e

Hvis mobilen din ikke er en dedikert musikktelefon, kan det tenkes at du også trenger litt mer ekstrautstyr før du kan gi bort MP3-spilleren din.

Les: Slik bruker du mobilen som mp3-spiller

Legg inn egne programmer

Dagens mobiler er som små datamaskiner. Dersom du savner en funksjon i mobilen din, er det ikke noe problem å installere et nytt program. Det kan for eksempel være et program som viser værmeldingen, nye spill eller en bedre nettleser.

Har du en smarttelefon, finnes det en haug av programmer å velge i, men også vanlige telefoner støtter enklere Java-programmer.

Les: Gi nytt liv til mobilen med programmer

Ta gode mobilbilder

De fleste nye mobiler har et kamera som kan ta brukbare bilder i dagslys, og enkelte mobiler har et kamera som er så bra at det kan måle seg med billige kompaktkameraer.

Les duelltesten: Mobil mot kompaktkamera

For å utnytte mobilkameraet til det fulle, bør du imidlertid vite litt om hvordan du tar gode bilder. Noen enkle triks for å ta bedre bilder kan du lære i mobilskolen:

Les: Slik tar du bilder med mobilkameraet

Dersom du også vil bruke mobilen din til videoopptak, er det viktig å ha god nok oppløsning og oppdateringsfrekvens. Dersom du fant en smarttelefon fra LG, Samsung eller Nokia under juletreet i år, er mobilen sannsynligvis i toppsjiktet hva gjelder videoopptak, og videofunksjonen kan gi deg mye moro.

Les: Slik bruker du mobilen som videokamera

Surf på internett med mobilen

Mobiltelefonen din kan være et fullverdig surfeverktøy, og du trenger ikke lengre slå på PC-en for å sjekke tipperesultatene eller værmeldingen.

Du kan velge mellom å surfe på mobiltilpassede nettsider (wap) eller fullverdige internettsider, og det er et must å ha rett nettleser.

Les mer om hvordan du surfer billigst og enklest med mobilen

Kom deg på nett på hytta

Dersom du har en bærbare PC og en mobil med deg på tur, kan du komme deg på internett hvor som helst og når som helst. Det eneste du trenger å gjøre, er å koble mobilen til PC-en slik at mobilen fungerer som et modem.

Hastigheten blir tregere enn når du sitter på bredbåndslinja hjemme, men med dagens mobilnett kan du likevel surfe og motta e-post uten at ventetiden og blodtrykket blir for høyt.

Les: Slik kommer du deg på nett med mobilen

En teknologi-sveitserkniv

Dagens mobiltelefoner er ofte avanserte, selv om svært mange likevel bare bruker de mest grunnleggende funksjonene.

I mobilskolen går vi gjennom alt fra de enkleste til de mest avanserte funksjonene i mobiltelefonen din, slik at du kan få full nytte og glede av den.

Begynn på Amobil.nos mobilskole her

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse