En sjenert sjarmør: Har du sett piggsvin?

SETT: Piggsvin på gang i nærheten - ta kontakt med Bymiljøetaten. FOTO: BYMILJØETATEN

I så tilfelle vil kommunen ved bymiljøetaten gjerne høre fra deg!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.06.2015 kl 08:46

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER/OSLO: – Piggsvinet er ett av våre urbane dyr og er en sjenert sjarmør som vi nå ønsker å kartlegge utbredelsen av i Oslo. Har du sett Piggsvin i Oslo vil vi sette stor pris på om du kan fortelle oss det, oppfordrer bymiljøetaten på egen facebookside, og ber folk kommmentere direkte der, hvor, når og eventuelt hvor mange.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Urbant dyr

– Sist gang det ble gjort en kartlegging av Piggsvin i Oslo var i 2001, og det kom da inn en mengde tips. Kartlegginga viste at piggsvinet i høyeste grad er et urbant dyr, og at det var flest piggsvin i de østlige delene av Oslo, står det videre på siden.

LES OGSÅ: Ny styreleder i Kjelsås IL: Jeg er ydmyk til lederoppgaven

Nå ønsker altså Bymiljøetaten på ny å involvere Oslos beboere i en kartlegging av piggsvin. Resultatene fra innsamlingen vil utgjøre grunnlaget for en masteroppgave, ført i pennen av Ingrid Hjorth-Johansen, student med NMBU. Temaet for oppgaven vil være piggsvinets utbredelse og habitatvalg i Oslo.

LES OGSÅ: Nordberg Grand Prix – gatefest og mye mer på Nordberg!

Del og tagg

– Vi vil også være særs takknemlig om du deler denne informasjonen eller tagger noen du tror kan og vil bidra med informasjon om den urbane sjarmøren vår, oppfordres det videre.

Du kan også laste opp bilde og stedsangivelse på Instagram #piggsvinioslo. Eller direkte på mail til: piggsvin@bym.oslo.kommune.no - eventuelt direkte til Ingrid som skriver oppgaven; ingrid.hjorth-johansen@nmbu.no.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse