ANNONSE
Annonse

Har du tid et par timer i kveld?

Foto: KIRKENS NØDHJELP

I kriser er vann kritisk - Kirkens Nødhjelp samler inn penger til kriser over hele verden og trenger flere bøssebærere.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDRE AKER: Kirkens Nødhjelps fasteaksjon 2016 samler inn penger til vannprosjekter over hele verden.

Bøssebærere, konfirmanter, unge og voksne fra Nordberg og Grefsen menigheter samler inn penger i bydelen tirsdag 15. mars.

I kriser er vann kritisk

Er navnet på årets aksjon.

– I fokus står Kirkens Nødhjelps vannarbeid i katastrofer, og hvordan klimaendringene skaper flere og verre katastrofer. Pengene går til Kirkens Nødhjelps arbeid over hele verden, og vil blant annet bidra til at organisasjonen raskt kan stille med rent vann når katastrofen rammer, ifølge pressemelding fra Kirkens Nødhjelp.

Videre står det.

– Rent vann redder liv. Derfor er vann noe av det aller første Kirkens Nødhjelp stiller med i katastrofer. Vår støtte gir Kirkens Nødhjelp mulighet til å handle raskt og gjøre en best mulig jobb. Derfor håper vi folk tar godt imot oss og har pengene klare når vi kommer med bøssene, sier Åshild S. Storheim, diakon i Nordberg menighet.

Trenger flere

Og legger til.

– Vi trenger også flere bøssebærere - det er bare å møte opp i Nordberg kirkestue og Grefsen menighetssenter kl.1800, tirsdag kveld.

Mange store kriser

Pressemeldingen skriver videre.

– Aksjonstemaet er svært dagsaktuelt. Aldri før har verden sett så mange store katastrofer på en gang, og flyktningkrisen har gjort at lidelsene også har rykket nærmere oss her hjemme i Norge. Kirkens Nødhjelp har katastrofeinnsats i en rekke land.

– Det siste året har Kirkens Nødhjelp gitt rent vann til blant andre flyktninger i Sør-Sudan, Syria, Nord-Irak og langs fluktrutene i Europa, flomofre i Malawi, tørkerammede i Etiopia og jordskjelvrammede i Nepal. Pengene vi samler inn i fasteaksjonen er enormt viktige for at vi skal klare dette arbeidet, sier generalsekretær Anne-Marie Helland i Kirkens Nødhjelp.

I fjor ble det totalt samlet inn 37 millioner kroner - er du ikke hjemme tirsdag kveld, kan du lese mer her om hvordan du kan støtte aksjonen.

LES OGSÅ: BI-studentene satt fjetret og hørte på supertalentet

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse