TV-aksjonen 2016: Har du tid? Hver krok i bydelen skal få besøk

Årets TV-aksjon er for Røde Kors. FOTO: TV-AKSJONEN

Ivar Christiansen oppfordrer igjen folket til å løfte blikket litt utover det trygge Grefsen og Kjelsås.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.09.2016 kl 08:38

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GREFSEN: For han er som tidligere, engasjert i årets TV-aksjon, 23. oktober, og innsamling. I år til inntekt for noen av de mest sårbare i verden – mennesker rammet av krig og konflikt.

Gjennom TV-aksjonen skal mer enn to millioner mennesker få livsviktig hjelp.

- Krig og vold skaper enorme lidelser. Mennesker blir drept, og ringvirkningene for lokalbefolkningen er katastrofale. De mangler vann, mat og medisiner, helsetilbudet svekkes, de må flykte fra hjemmene sine og har ingen jobb å gå til. Dette fører igjen til underernæring, helseproblemer, utrygghet og fattigdom, fra TV-askjonens egen pressemelding.

Videre.

- Årets TV-aksjonsmidler går til Røde Kors sitt arbeid i ni land: Syria, Libanon, Sør Sudan, Afghanistan, Myanmar, Somalia, El Salvador, Guatemala og Honduras. Pengene går også til å hjelpe flyktninger som har kommet til Norge.

To av femti

Lokale Ivar Christiansen har lyst til å skryte litt distriktet Kjelsås og Grefsen.

– I fjor ble vi nummer to av femti innsamlingsområder i Oslo, målt i antall innsamlede kroner. Skal vi klare å kopiere den bedriften i år, er vi avhengige av at både enkeltpersoner og familier møter opp i menighetssenteret i Gladsvei 47, og avlegger hver en krok av bydelen et bøssebesøk, oppfordrer Christiansen.

Se bildet større

Ivar Christiansen, engasjert i TV-aksjonen og også styreleder i Kjelsås IL, oppfordrer oss til å stille bøssebærere, og å støtte aksjonen. FOTO: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Bøssebæringen skjer mellom klokken 16.00 - 18.00.

Man kan melde seg som bøssebærer via denne linken,eller send en sms direkte til innsamlingskomiteen for Grefsen og Kjelsås. Enten til Ola Borander 92261415 eller til Ivar Christiansen 91610873.

Eneste

Røde Kors er mange steder den eneste hjelpeorganisasjonen som slipper til med humanitær hjelp.

– Gjennom lokale frivillige får Røde Kors tilgang til dem som ellers ikke får hjelp. Gjennom TV-aksjonen skal flere mennesker i krig- og konfliktområder få livsviktige medisiner, helsehjelp, rent vann og mat. Behovet er enormt, og hvert bidrag er med på å redde liv, videre fra pressemeldingen.

LES OGSÅ ANDRE SAKER FRA NORDRE AKER BUDSTIKKE:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse