Har funnet opp en enklere og rimeligere måte å filme ekstremsport

Wiral er (f.v.) Simen Tinderholt, Andrea Holvik Thorson, Øivind Aabye, Børge Myran, Emilie Aabakken. FOTO: TORBJØRN BUVARP

Studentbedriften Wiral, med Emilie Aabakken fra Nordberg, tilbyr filmopptak for ekstremsportentusiaster i områder der droner ikke kommer til. Nå kan de vinne studentinnovasjonspris.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.10.2016 kl 16:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Fakta

  • Venture Cup er verdens største forretningsplankonkurranse, og arrangeres i Danmark, Finland, Sverige - og Norge siden 1999. VentureCup Norge arranges av studentorganisasjonen StartNTNU i samarbeid med norske universiteter, høgskoler og McKinsey & Co, som har eid konseptet siden 1999. Målsetningen for Venture Cup er å bidra til at nye virksomheter etableres i Norge. Finalen avholdes Bergen, 21. oktober 2016.
  • Innovator er Norges feiring av studentinnovasjon. Her skal landets dyktigste unge nyskapere presentere sine beste løsninger for fremtiden. «Vi inviterer studenter, gründere og næringsliv til å ta del i suksesshistoriene til dem som virkelig tør å satse, og finne inspirasjon til å følge egne drømmer. Eller nye løsninger for sin bedrift. Det blir en kveld med spenning og fest når vi deler ut over en halv million i etablererstipend til vinnerne av Venture Cup, Take-Off, Ung Innovasjonspris og Sparebank 1 Studentinnovasjonspris.»
  • Innovator arrangeres av Technoport i samarbeid med Start NTNU og SpareBank 1 SMN.

TRONDHEIM: Siden januar i år har student-team fra hele Midt-Norge utviklet sine bedriftsideer og finpusset sine forretningsplaner. De fire finalistene i Venture Cup Midt-Norge er DAAL (vindstøyskjerming), Wiral (kabelbasert actionfilming), BlueBird (forenkling av smartteknologi) og Sevendof (flygende vinge).

Deltakerne konkurrerer i to prisklasser. Hovedklassen er åpen for alle studenter. Entreprenørklassen er for studenter med studiespesialisering i entreprenørskap på masternivå. 6. oktober kåres den beste fra hver klasse på prisarrangementet Innovator i Studentersamfundet i Trondheim. De vinner 70.000 hver, og går videre til å representere Midt-Norge i den nasjonale finalen i Bergen 21. oktober.

Nye muligheter for amatørfilming

Slik presenteres studentbedriften Wiral, som gir nye muligheter for amatørfilming:

«Har du sett opptak der kamera følger snowboardkjøreren gjennom luften over hoppkanten, eller sveiper over hodet på tusenvis av publikummere under en live-konsert? Wiral sin løsning muliggjør at også du kan filme slike actionscener, der droner ikke kommer til, til en overkommelig pris.

Fritidsaction som klatring, rafting og sykling innebærer hindringer som trær eller folkemengder, som gjør at opptak med droner både er upraktisk, farlig eller rett og slett ulovlig. Wiral tilbyr en kabel-løsning (cable cam) gjør det mulig for folk flest å skape filmopplevelser som gir seerne frysninger uten å måtte investere for mye verken tid eller penger.»

– Cable cam-systemer har til nå vært et verktøy forbeholdt svært profesjonelle produksjoner. Prisen er gjerne sekssifret og det går med mange timer på å sette det opp, forteller Emilie Aabakken.

Testet av downhill-syklister

Hun er fra Nordre Aker og er markedssjef i Wiral.

– I Wiral tilbyr vi en et enkelt og kompakt system som vil utfordre eksisterende systemer på både pris, vekt og brukervennlighet, sier hun.

Gjennom et team av entusiaster for både teknologi, film og ekstremsport har Wiral utviklet en løsning som nylig er testet av blant andre padlere og landslaget i downhillsykling.

– Testresultatene viser at filmene får den ekstra wow-faktoren vi alle ønsker. Med på laget er også en tidligere profesjonell downhillsyklist samt en tekniker som har bygget racerbiler på fritiden, sier Emilie.

Wiral består av: Emilie Aabakken (Nordberg), Andrea Holvik Thorson (Bergen), Øivind Aabye (Røa), Eivind Sæter (Sunnmøre) og Simen Tinderholt (Andebu).

Slik presenteres Wiralcam på selskapets Facebook-sider:

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse