ANNONSE
Annonse

Har gått i tolv år – Ivar (87) er turdebutant

TURGLADE: Torill Sørlie, Annie Johnsrud, Anne Lise Nicolaysen og Ivar Barli synes Kjelsås 60 pluss er veldig godt tilbud i nærmiljøet. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Turgruppa 60 pluss møtes på Kjelsås hver mandag, og har plass til flere! I løpet av våren blir det dessuten et storstilt jubileumsarrangement på Myrerjordet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: – Jeg har jo løpt noen maraton, det siste da jeg var 60, så helt fersk er jeg jo ikke, sier Ivar Barli (87).

Det var et helmaraton på Honolulu, med Grete Waitz. Dessuten har han løpt Nimila, og gått Birken en rekke ganger.

– Men hvor mange husker jeg ikke, smiler Barli.

Som innflytter fra Ski til Grefsenkollen, har Barli funnet glede i Kjelsås 60 pluss. Det er tredje gang han er med på tur med trimgruppa, som møtes hver mandag og går turer i nærmiljøet, eller reiser andre steder i Oslo.

LES OGSÅ: Trær ramler ned: – Utrygt å gå langs Akerselva

Tilbud for inaktive eldre over hele byen

– Det er et tilbud til inaktive eldre over 60 år, sier turleder Anne-Britt Nilsen. 60 pluss organiseres av Oslo Idrettskrets og har 45 grupper fordelt rundt i hele Oslo.

På Kjelsås er turene et samarbeid mellom Kjelsås IL og Nordre Aker Røde Kors.

Litt avhengig av været, er det mellom 40 og 60 personer som møter opp på de ukentlige turene, som hadde sesongstart mandag 13. april, i litt sur vind, men med strålende solskinn. På det meste har 70 over 60 år vært med å gå.

– Vi har med flere turledere hver gang, som har forberedt ulike turlengder. Deltakerne velger hvor langt de vil gå, ut fra ferdigheter og form. Underveis stopper vi og spiser felles lunsj, forteller Nilsen.

LES OGSÅ: BI-studentene har ikke løpt så rakst på mange år: Nær ved å bryte 14 år gammel «Bergen-forbannelse»

Har gått i 12 år

60 pluss har vært aktive på Kjelsås siden 2003, mange har vært med siden starten. Roar Tryggan fra Grefsen er en av de reflekskledde turlederne. Han har vært med i fem år, og har bare godord å si om tilbudet.

– Dette er et veldig trivelig og sosialt samlingssted, sier han, og oppforder alle seniorer som vil møte andre, og bevege på seg, til å møte opp på mandagsturene.

13. april gikk turen i nærmiljøet; fra Oset og videre langs Akerselva, og helt ned til byen for dem som ønsket det, eller en kortere trasé for dem som syntes det holdt. Utover våren blir det turer til blant annet Bygdøy, Frognerparken og Ekeberg (se faktaboks for sted og datoer).

LES OGSÅ: Hvem blir best i Nordre Aker? Kjelsås, Lyn og Skeid klare for «Trikkeligaen»

Røde Kors-jubileum 11. mai

– Og 11. mai klokka 11 blir det stort jubileumsarrangement på Myrerjordet i forbindelse med 150-årsjubileet til Norges Røde Kors, forteller Anne-Britt Nilsen.

Da kommer ordfører Fabian Stang på besøk for å avduke «samtalebenken» med navnet den røde benken. Jane Dreyer fra Oslo Idrettskrets skal kjøre et fells trimprogram, og 140 barn fra bydelens barnehager blir også med.

– Da håper vi så mange som mulig finner veien til Myrerjordet, inviterer Nilsen.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse