ANNONSE
Annonse

Har hjulpet 1500 foreldreløse barn

Siden 1998 har Ilula Orphan Program hjulpet mer enn 1500 barn og unge. Også med økonomisk støtte fra Engebråten skoleelever, gjennom Operasjon Dagsverk, og Maridalen Rotary.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.09.2014 kl 14:04

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

MARIDALEN/NORDRE AKER: I Tanzaniahøylandet i Afrika, har grunnlegger og primus motor Berit Skaare fra Oslo stiftet Ilula Orphan Program (IOP).  Siden 1998 har det private prosjektet hjulpet  mer enn 1500 barn og unge. De senere årene også med økonomisk støtte fra Engebråten skoleelever, gjennom Operasjon Dagsverk, og fra Maridalen Rotary.

- Ilula har etter hvert blitt et kjent begrep blant elever, lærere og foreldre ved skolen. Gjennom fire år har skolen viet sin solidaritetsdag til IOPs arbeid, og gjennom elevenes jobbing denne dagen er betydelige midler samlet inn, forteller Erik K. Normann, president i Maridalen Rotaryklubb og leder av driftsstyret ved Engebråten skole.

Han legger til at Maridalen Rotary så langt har bidratt med kr. 26.000, etter søknad fra elevrådet ved Engebråten skole. Rotary Maridalen er åpne for å motta ny søknad denne høsten.

1500 foreldreløse barn og unge

Normann forteller at gjennom fadderordningen får nå over 1500 foreldreløse barn og unge bidrag til skolegang og utdanning og dermed en vei ut av fattigdommen. Pengestøtten går bl.a. til bøker, skoleuniform og skolepenger. I fosterfamilieprogrammet gir IOP støtte til familier i lokalsamfunnet som tar til seg minst to foreldreløse barn

Støtten er i form av husdyr, senger og myggnetting. Enkle midler som skal bidra til å hjelpe andre i en enda vanskeligere situasjon. Jentehjemmet huser nå 36 foreldreløse jenter og gir dem husvære, mat, omsorg og opplæring. I tillegg er man selvforsynt på mange områder; egen gårdsdrift, snekkerverksted, systue og skomaker bidrar til hverdagens behov.

Elever til Ilula

Normann kan også fortelle at om alt går etter planen, så reiser en gruppe Engebråtenelever  til Ilula til vinteren, for ytterligere å forankre arbeidet i elevenes bevissthet og knytte nye bånd.

- Med 200 kroner pr måned kan familier og andre gjennom fadderordningen støtte utdanningen til en ungdom. Grunnlegger Berit Skaare jobber også for å få på plass finansiell støtte til å realisere utbygging av et nytt internat på jentehjemmet og en eksamenshall på skolen, sier Normann.

Normann forteller videre om Ilula, og som ligger 7 timers kjøring inn i landet fra Dar-es-Salam.

Fattigdom, hiv/aids

- Fattigdommen er stor og hiv/aids-epidemien har etterlatt seg et stort antall foreldreløse barn. IOPs målsetting er å bekjempe fattigdom, hiv og aids ved å gi fattige og foreldreløse barn støtte til skolegang og utdannelse. Spesiell fokus er det på jentenes situasjon, som i denne regionen dessverre opplever å være ekstra utsatt for vold og overgrep, og der likestilling bare er et fjernt begrep, sier han.

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse