Har ikke gitt opp kampen om Ullevål

Bydelsutvalgsleder Egil Ihlen

– Vi ønsker å opprettholde Ullevål som vårt lokalsykehus, sier bydelsutvalgsleder Egil Ihlen (H).

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.10.2008 kl 08:46

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Blir Ullevål universitetssykehus fortsatt Bydel Nordre Akers lokalsykehus? Ikke hvis Helse Sør-Øst får det som de vil. Arkivfoto

NORDRE AKER: Helse Sør-Øst foreslår omorganisering av landets største helseregion. Forslaget innebærer at blant annet Bydel Nordre Aker ikke lenger får Ullevål universitetssykehus som lokalsykehus. I Nordre Aker Budstikke i forrige uke etterlyste stortingsrepresentant Jan Bøhler (Ap) en større politisk debatt rundt reformplanene til Helse Sør-Øst. Han understrekte spesielt at dette er viktig ettersom saken til slutt avgjøres på styrerommet til Helse Sør-Øst, og ikke av Stortinget.

I Bydel Nordre Aker har saken også blitt diskutert, og bydelsutvalgsleder Egil Ihlen forteller at han ikke liker tanken på at bydelens beboere skal miste Ullevål som sitt lokalsykehus. Det er ikke mange år siden det var en tilsvarende flytting, fra Aker til Ullevål.

– Etter en så kort periode, og så igjen bytte sykehus, det syns jeg blir feil prioritering. Både vi og bydelens befolkning ville vært fornøyde om vi kunne opprettholde Ullevål som vårt lokalsykehus, sier Ihlen til Nordre Aker Budstikke.

– Denne saken kan vi fremdeles påvirke, og vi har tatt saken opp med våre politikere sentralt, forteller han.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse