Byråden kom på besøk: Har ikke skrinlagt kafé her

Avdelingsleder i Kulturetaten, Anne Olaissen og byråd for kultur og idrett, Rina Mariann Hansen (Ap) ved kunstsenteret ved Akerselva, på Kjelsås. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Men det trengs penger for å få realisert planene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.05.2018 kl 15:12

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: – Det hastet med å legge nytt tak på det største bygget, det ble prioritert først. Men vi har på ingen måte lagt bort saken med en liten kafé på området, sier avdelingssjef i Kulturetaten, Anne Olaissen til Nordre Aker Budstikke.

Lokalavisa henger på byrådsavdeling for kultur, idrett, og frivillighet på befaring i bydelen, og stoppet ved Frysja Kunstsenter nedenfor Teknisk Museum og ved Akerselva.

Se bildet større

Her er fortsatt håpet at det skal bli en kafé, Teknisk Museum ligger til høyre for Bygg 10, Akerselva til venstre. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Bygg 10

Det blir en kort befaring på området, og etter besøk i kunstnerlokalene, viser Olaissen frem forslag til mulig bruk av det som er omtalt som Bygg 10, det grå huset lengst bort på plassen ved kunstsenteret.

Nordre Aker Budstikke har tidligere omtalt initiativet. Bygg 10 er beskrevet i mulighetsstudien på følgende måte:

«Et treetasjes trehus med underetasje i mur...Byggeår er ukjent, men er oppført en gang mellom 1925 og 1945...Det har lenge vært et ønske om å etablere en mindre cafe/kaffebar på stedet, og særlig tilknyttet galleridrift og atelier. En slik løsning vil trekke forbipasserende på skogstur, men også besøkende til Teknisk museum inn på området og gjøre senteret mer åpent for utenforstående.»

Se bildet større

Det gamle huset - omtalt som Bygg 10, med vinterhage. FOTO: KULTURETATEN

Vinterhage

Olaissen i Kulturetaten har ikke et konkret beløp å vise til, hva gjelder renovering av huset og tilrettelegging for en kafé i bygget. Hun nevner imidlertid to-tre millioner kroner som et mulig anslag.

Det er forskjellige mulige løsninger for bygget, men blant annet er vinterhage ved frontpartiet foreslått.

Byråd for kultur, idrett og frivillighet, Rina Mariann Hansen (Ap), er enig i at det hadde vært hyggelig med en kafé på området.

– Det må jo eventuelt fremmes en sak på dette, så får vi se når og hvis det kommer en slik sak til behandling, sier hun, og forteller at hun selv ofte er på tur i området og langs Akerselva.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse