Har råd til å kjøpe nytt til huset

 

90 prosent av beboerne vest i Oslo opplever å ha god råd. 79 prosent har god nok økonomi til å kjøpe seg større ting, som møbler, hvitevarer og ferier.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
OSLO: Bare 15 prosent av de spurte kan ikke se at de har råd til den slag. Det store flertallet er optimister

— 94 prosent tror deres personlige økonomi vil være god eller bedre om et år.

Dette går frem av en undersøkelse gjennomført i høst, av analysebyrået Synovate på vegne av Postbanken.

— Disse resultatene passer godt med de tilbakemeldingene vi får fra kundene våre. Flere gir uttrykk for at de har en ganske romslig økonomi for tiden, sier banksjef for Postbanken i Ullevålsveien Britt Øvretvedt.

Ikke redde for å låne

79 prosent av de spurte i Oslo vest svarer at de ikke er bekymret for å låne for mye penger. 21 prosent sier de er bekymret.

— Det er vår erfaring at en god del nå ønsker å ta opp lån. Jeg tror folk begynner å puste ut litt. Finanskrisen ble kanskje ikke så ille som de var redd for, sier Øvretvedt.

Det kommer også frem i undersøkelsen at 9 prosent av de spurte i Oslo vest har utsatt innkjøp som følge av den ustabile situasjonen i verdensøkonomien. 60 prosent tror den økonomiske krisen vil vare en stund til.

— Det er bra at folk som er usikre på sin økonomiske fremtid, tar sine forholdsregler. Min oppfordring til alle som lever i usikkerhet, er raskt å ta kontakt med banken. Sammen kan vi finne en god løsning for å komme gjennom en periode med dårligere økonomi. Jeg vil også anbefale alle å spare jevnlig, i hvert fall noen hundrelapper hver måned, avslutter Øvretvedt.

Finanskrisen ble kanskje ikke så ille som de var redd for

Britt Øvretvedt

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse