Har råd til å kjøpe nytt til huset

Har råd til å kjøpe nytt til huset

 

90 prosent av beboerne vest i Oslo opplever å ha god råd. 79 prosent har god nok økonomi til å kjøpe seg større ting, som møbler, hvitevarer og ferier.

Tekst:

Publisert:

OSLO: Bare 15 prosent av de spurte kan ikke se at de har råd til den slag. Det store flertallet er optimister

— 94 prosent tror deres personlige økonomi vil være god eller bedre om et år.

Dette går frem av en undersøkelse gjennomført i høst, av analysebyrået Synovate på vegne av Postbanken.

— Disse resultatene passer godt med de tilbakemeldingene vi får fra kundene våre. Flere gir uttrykk for at de har en ganske romslig økonomi for tiden, sier banksjef for Postbanken i Ullevålsveien Britt Øvretvedt.

Ikke redde for å låne

79 prosent av de spurte i Oslo vest svarer at de ikke er bekymret for å låne for mye penger. 21 prosent sier de er bekymret.

— Det er vår erfaring at en god del nå ønsker å ta opp lån. Jeg tror folk begynner å puste ut litt. Finanskrisen ble kanskje ikke så ille som de var redd for, sier Øvretvedt.

Det kommer også frem i undersøkelsen at 9 prosent av de spurte i Oslo vest har utsatt innkjøp som følge av den ustabile situasjonen i verdensøkonomien. 60 prosent tror den økonomiske krisen vil vare en stund til.

— Det er bra at folk som er usikre på sin økonomiske fremtid, tar sine forholdsregler. Min oppfordring til alle som lever i usikkerhet, er raskt å ta kontakt med banken. Sammen kan vi finne en god løsning for å komme gjennom en periode med dårligere økonomi. Jeg vil også anbefale alle å spare jevnlig, i hvert fall noen hundrelapper hver måned, avslutter Øvretvedt.

Finanskrisen ble kanskje ikke så ille som de var redd for

Britt Øvretvedt

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!