Har religion noe med klimaendringer å gjøre?

Utstillingen ved Teknisk Museum fokuserer på klimaendringene. I morgen arrangerer de klimadag.

Lørdag 8. mars arrangerer Teknisk Museum på Kjelsås klimadag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.03.2008 kl 14:33

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
KJELSÅS: Shoaib Sultan, generalsekretær i Islamsk Råd Norge vil holde innlegget ”Hva har religion med klimaendringer å gjøre?” Arrangementet er gratis.

- Det er vi mennesker som har laget de problemene vi har i dag, og at det også er vi mennesker som kan løse dem. Menneskets rolle som forvalter er like viktig i islam som i kristendommen. Vi har et ansvar overfor Gud om å forvalte ressursene på jorda. Religiøse ledere kan bidra til å gi folk handlingsalternativer og håp”, sier Sultan.

Truer fattige land

Museet samarbeider med Global Migrants for Climate Action, som ønsker å engasjere folk med innvandrerbakgrunn.

- De rike industrilandene har bygd sin egen velstand og eksistens på å utnytte andre. Nå truer deres utslipp eksistensgrunnlaget i fattige land, Ekspertene er enige om at Afrika er det kontinentet som vil rammes hardest av varmere og mer ekstremt vær i framtida. Samtidig er Afrikas samlede bidrag til global oppvarming på skarve sju prosent, sier Elvis C. Nwosu, styremedlem i Global Migrants for Climate Action.

Klima X

Utstillingen Klima X på Teknisk museum fokuserer nettopp på klimaendringene, og skal la deg føle disse på kroppen. Denne utstillingen danner rammen for dagen. Du kan reise med fjernstyrte båter til klimavitner, som forteller sin historie gjennom filmer, fra blant annet Kina, Fiji-øyene, Kenya og Nepal.

- Klimaendringer er ikke bare noe forskerne sier kommer til å skje om 50 eller 100 år. Mennesker over hele verden rammes på ulike måte hver eneste dag, sier Håvard Heggelund, leder for skoletjenesten ved Norsk Teknisk Museum.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse