Har spurt titusenvis studenter om hva de egentlig synes

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isakens på besøke ved BI, mandag morgen. FOTO: BI

Om kvaliteten på studiene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.02.2017 kl 11:19

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NYDALEN: NOKUT-frokost på Handelshøyskolen BI mandag morgen, og hvor resultatene fra Studiebarometeret ble lagt frem. 60 000 studenter deltar i undersøkelsen.

Hvor bra er det?

For hvert år spør NOKUT - Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen - studenter hva de mener om kvaliteten på studieprogrammet de er i gang med, og om studenttilfredshet fra studentene.

Se bildet større

Rektor Inge Jan Henjesand ved Handelshøyskolen BI i Nydalen og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H). FOTO: BI

HER KAN DU LESE MER OM RESULTATENE

Hva synes studentene om følgende?

• Hvilke undervisningsmetoder mener studentene gir best læring?
• Hva motiverer dem til å studere?
• Hvordan vurderer de praksisopphold?
• Hvor mye tid bruker de egentlig på å studere?

Også kunnskapsministeren

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, NSO-leder Marianne Andenæs, NOKUT-direktør Terje Mørland, rektor ved BI Inge Jan Henjesand og rektor ved Universitetet i Stavanger (UiS) Marit Boyesen var tilstede på frokost mandag morgen ved BI. I tillegg selvsagt også studentene selv.

Rektor Inge Jan Henjesand ønsket velkommen.

– Ved BI imøteser vi alle temperaturmålere på status og alle verktøy som kan hjelpe oss å bli bedre. Vi setter studentene først, det er det vi lever for.

Stor spenning

Videre.

– Det er knyttet spenning til dagen når slike resultater kommer. Vi ønsker å få bekreftelser på at studentene er fornøyde, og at vi klarer å forbedre oss på de målene vi setter. At vi innfrir de forventningene vi har til oss selv. Det er ingen som forventer mer av oss enn det vi gjør selv, sa Henjesand videre.
 
Og også om stoltheten skolen og de ansatte har i kvaliteten på det høyskolen leverer.

HER KAN DU LESE MER OM RESULTATENE

Se bildet større

NOKUT-presentasjon ved BI denne uka. FOTO: BI

Bekreftelse

– Vi er glade for at studentene er fornøyde med studieprogrammene og læringsmiljøet ved BI. Utdanning som er relevant for arbeidslivet har alltid vært BIs styrke, resultatene fra Studiebarometeret bekrefter at studentene ser det på samme måte, ifølge rektor.

Som også understreket at studiebarometeret er et nyttig verktøy for å gjøre utdanningen enda bedre.

– Med tre hovedfunksjoner: det forteller oss hvor fornøyde studentene er med de ulike sidene av det vi tilbyr, det forteller oss hvordan vi scorer sammenlignet med andre, og det forteller oss til en viss grad hvordan vi utvikler oss over tid.

– Vi scorer bra på læringsmiljø og arbeidslivsrelevans. Dette vet vi, at det er våre styrker. Fint å få det bekreftet. Alt i alt scorer vi bra og på snittet, avsluttet Henjesand.

LES OGSÅ: Vil bygge 1100 nye boliger i Nydalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

 
 
 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse