Har tro på oppgang

Boliger med store utearealer er populære blant småbarnsfamilier, mener eiendomsmegler Terje Tinholt. Foto: Jannicke Pedersen

En halvpart av en tomannsbolig på Nordberg gikk én million over takst denne uken. Men eiendomsmegler Terje Tinholt spår rentekutt og et oppsving også for mindre boliger.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.09.2008 kl 16:01

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Halvparten av denne tomannsboligen i Peder Ankers vei gikk for en million over takst forrige uke. Foto: Jannicke Pedersen

NORDBERG: Halvparten av tomannsboligen i Peder Ankers vei fra 1960, med bruksareal på 154 kvadratmeter og stor tomt, lå ute i markedet i sju dager før den ble solgt for 5.950.000 kroner i forrige uke. Prisantydningen var 4.900.000.

– Dette salget gikk raskt. Gjennomsnittlig salgstid i Oslo er nærmere 30 dager, sier megleren, Terje Tinholt i meglerfirmaet Norvik & Partners.

Populære boliger

–Delte boliger generelt, ikke bare på Nordberg, er veldig populære for tiden, sier Tinholt.

Han kjenner seg igjen resultatet av eiendomsmeglerbransjens boligstatistikk, som Nordre Aker Budstikke skrev om i forrige uke, som viser at Nordre Aker er den eneste bydelen i Oslo hvor augustprisene holdt seg like høye som i fjor.

– Vi ser en tilsvarende popularitet for områdene rundt, som Ullevål, Tåsen, Grefsen og Kjelsås, om enn ikke fullt så positiv som på Nordberg, sier Tinholt.

Barneafmilier

– Kjøperne er i hovedsak barnefamilier eller single med barn som har god økonomi. De har bedre egenkapital enn tidligere, men er også mer engestelig for den, sier han.

I følge Tinholt er det færre boliger av denne typen, eneboligere eller delte boliger med hager, på markedet enn tidligere.

– I følge Finn.no er det 800 færre slike eiendommer til salgs nå i Oslo vest. Balansen i markedet har nok kommet tidligere i Oslo og Bærum enn vi hadde ventet, sier Tinholt, som forklarer den store interessen for eiendommer som den på Nordberg med at det har blitt bygget for mange leiligheter på bekostning av hus.

–Det er derfor vi har fått en pustepause i leilighetsmarkedet. Mange leier leilighet fordi de må, på grunn av rentenivået, sier han.

– Vil klare oss godt

Tinfolt tror at etterspørselen vil øke betraktelig ved et rentekutt han venter vil komme neste år.

– Da vil de som leier i dag, og som sitter på gjerdet, ganske raskt komme seg ut i markedet.

– Det vil i første omgang øke presset på en-, to- og treroms leiligheter. I tillegg spår jeg et oppsving for leiligheter med høy fellesgjeld. De vil bli mer populære, til tross for den negative omtalen de har fått i det siste, sier han.

Tinholt mener det generelt bygges for lite.

– Behovet for leiligheter er stort. Kullet av 22-, 23-, 24-åringer er enormt og vil dobles over de neste årene.

– Markedet vil øke kraftig, gitt at det ikke kommer en kollaps. Men jeg tror vi vil klare oss godt her i landet og at det kommer et rentekutt neste år, sier Tinholt.

Kjøperne er i hovedsak barnefamilier

Terje Tinholt, eiendomsmegler

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse