Har været tatt knekken på de fine Oslo-hagene?

Bymiljøetaten undres over manglende forslag i hage-konkurransen 2012

VAKKER OASE: I fjor hevdet denne flotte hagen i Nordalveien 38 på Risløkka seg sterkt i Oslo kommunes konkurranse for hager og grøntanlegg. I år har foreløpig forslagene nærmest uteblitt. Fristen er 10. august. FOTO: Foto: Bymiljøetaten

Har det elendige vår- og sommerværet helt har tatt luven av hageinnsatsen i år? I Bymiljøetaten etterlyser de nå kandidater til årets hagekonkurranse.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.07.2012 kl 14:37

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: Helt siden 1921 har det strømmet inn med forslag til den store hage- og grøntanleggskonkurransen til Oslo kommune. En uke før fristen i år har det kommet bare to forslag til konkurransen, som Bymiljøetaten står bak.

Aldri vært så få

Senest i fjor var det mange og gode nominasjoner, ifølge Tore Næss, som er landskapsarkitekt i Bymiljøetaten. Han er også etatens representant i juryen - og har vært involvert i denne konkurransen helt siden en gang tidlig på 1980-tallet.

Han har altså solid bakgrunn for å kunne slå fast at responsen aldri har vært så dårlig som i år. Han mener at tallet ikke har vært under 17 innsendte forslag så lenge han har vært med. På det meste har de fått inn rundt 60 forslag.

- Hva kan være grunnen til at det er så få forslag i år? Har folk mistet interessen for å lage det pent rundt seg?

- Nei, jeg tror ikke interessen har gått ned. Jeg tror heller det dårlige sommerværet har noe av skylden, sier Næss.

Viktig for bomiljøet

Han mener at denne konkurransen, som altså har vært en tradisjon helt siden 1921, er viktig.

- Vi ønsker jo at Oslo skal være en god by å leve i. Da er det viktig at vi viser at vi setter pris på dem som gjør det pent rundt oss, sier han.

Fristen er 10. august

Næss håper at forslagene skal strømme inn nå når stadig flere kommer hjem fra ferie. Man kan nominere både private hager, næringsanlegg og offentlige grøntanlegg.

- Vi oppfordrer folk til å se seg litt rundt. Her kan man sende inn forslag både for seg selv og for andre, sier han.

Forslag med begrunnelse sendes innen 10. august 2012 til Oslo kommune, Bymiljøetaten, komiteen for premiering av hager og grøntanlegg, postboks 9336 Grønland, 0135 Oslo.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse