Har vært stengt i flere måneder

Munaf Abulhal, (arbeidstager), her sammen med eier av Kaffehuset Brent, Zahra Rahini, bak disken i kafeen, like etter åpningen i fjor. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA (ARKIVFOTO)

Zahra Rahimis drøm om egen kafé, er i ferd med å bli knust.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.05.2016 kl 07:30

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GREFSENPLATÅET: Kaffehuset Brent har vært stengt siden desember.

Overtok i fjor

Den populære kafeen på Grefsenplatået ble overtatt av Rahimi i 2015, som den gang hadde store ambisjoner om å drive sin egen kafé hvor all mat var laget fra bunnen.

– Det var en drøm å drive min egen kafé. Nå er jeg her, og jeg håper at folk blir fornøyde med kafeen. Det er veldig viktig for meg å gi kundene en unik opplevelse i Kaffehuset Brent, sa Rahimi til Nordre Aker Budstikke ved lansering i fjor.

Kafeen har nå stått tom i over seks måneder, og serveringsbevillingen er fremdeles ikke på plass. Drømmen om en egen bedrift kan nå være knust.

– Det var problemer med bevillingen, så vi måtte søke ny serveringsbevilling, sier innehaver Zahra Rahimi.

Hvorfor har det tatt så lang tid med bevilling?

– Jeg vet ikke. Men jeg håpet på å åpne igjen i juni.

Se bildet større

Kaffehuset Brent kan bli lagt ned for godt. Bygget er under oppussing. Inngangen til kaféen er bak stilaset. FOTO: SOFIE LØCHEN SMEDSRUD

Næringsetaten

Nordre Aker Budstikke har tatt kontakt med Næringsetaten om saken. De forteller at søknader om serveringsbevilling skal behandles innen 60 dager etter at riktig utfylt søknad har kommet inn.

– I dette tilfellet har vi vært i kontakt med søker mange ganger, både skriftlig i henhold til normal prosedyre, og muntlig, sier direktør i Næringsetaten, Gunnhild Haugen.

– Det ble oppdaget at eier drev uten serveringsbevilling, og derfor ble stedet stengt. Etter at vi fikk søknaden om serveringsbevilling, har vi behandlet saken på vanlig måte. Foruten kravet til uklanderlig vandel, er standardkravene for å få serveringsbevilling blant annet at daglig leder har bestått etablererprøven, forklarer Haugen.

Status per i dag er at søkeren selv har opplyst til Næringsetaten at hun trekker søknaden om serveringsbevilling.

Bestemt seg for å legge ned

Nordre Aker Budstikke har igjen vært i kontakt med eier av kafeen, om uttalelsene til Næringsetaten i saken.

Rahimi sier mandag kveld til avisen at hun nå har bestemt seg for å stenge kafeen, med bakgrunn i at det har tatt så lang tid å få en eventuell bevilling.

– Dette var min drøm, men jeg kan ikke vente lenger. Kafeen er nå begjært konkurs, sier Rahimi, som også vil benytte anledningen til å takke for seg på Grefsenplatået.

– Jeg er veldig lei meg for at beslutningen ble som den ble, men glad for at folk satt pris på jobben jeg gjorde, og at kafeen er savnet, legger hun til.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse